Wednesday, May 6, 2015

Kirjutamisse tuleb suhtuda vabalt ja mänguliselt

Neljapäeval, 9. aprillil, toimus Toila Gümnaasiumis “Elava kirjanduse õpituba”. Meil olid külas Tartu NAKi (Noorte Autorite Koondis) liikmed: Vahur Afanasjev, Veiko Märka, Kaija Kängsepp, Aapo Ilves ja Contra. Kirjanikega kohtumisest said osa võtta 9.-12. klassi õpilased.
Õpitoa juhatas sisse Vahur Afanasjev, kes selgitas meile, kuidas kirjandus on oluline teistes eluvaldkondades, kuidas on kirjandus seotud ajakirjanduse, juura, turunduse ja muude töövaldkondadega. Samuti märkis ta, et kirjutamisse tuleb suhtuda vabalt ja mänguliselt, mis on ka Tartu NAKi rühma kuvandi kõige olulisem joon.


Teisena esines meile Veiko Märka, kes oli ka Tartu NAKi esimene esimees, lugedes luuletusi oma luulekogust. Luuletused olid küll ühiskonnakriitilised ja iroonilised, kuid väga loomingulised ning publikule nalja pakkuvad.
Samuti oli publik vaimustuses ka Contra loomingulisest etteastest. Tema võrukeelne murdeluule ja lõbus hoiak kogu kehaga tegid publiku kaasaelamise meeldivaks.
Ka Aapo Ilves, kes on kirjutanud sõnad paljudele tuntud poplauludele, vaimustas publikut nii, et peale tema etteastet paluti tal mõni laul veel esitada.
Kaija Kängsepa luuluetused olid küll vähe tõsisema taustaga, kuid mõtlemapanevad.
Lõpetuseks kinkisid kirjanikud meie koolile mõned oma teosed koos autogrammidega ning ka meie kooli poolt olid kirjanikele kingituseks mõned meened.

Helen Marie Niine
11. klass
Foto: Maire Aul

No comments:

Post a Comment