Thursday, March 3, 2016

BÄM 2016

5. veebruaril osalesid meie oma kohalikud noored Viljandi Pärismusmuusika Aidas toimunud koolibändide konkursil BÄM. Ansambel Spetcher tegutseb aastast 2011, kui tuldi kokku pärast saksakeelsete laulude võistlust “Laudstark”. Spetcher läks 2014. aasta suvel laiali ja tuli uuesti kokku detsembris 2015. Bändis on 7 liiget, kellest 5 on tegevad. Lilian Männi (solist), Alo Pungas (solist, kitarr), Andreas Astok (vokaal, basskitarr), Arvo Pärt (trummid) ja Karl Sarap (soolokitarr). Muusikastiiliks on punk, rock ja pop.


Sõit Viljandisse algas juba kell 12.00 päeval. Kohale jõudes oli aeg end rahulikult sisse seada ja olustikuga harjuda. Tundus, et olime esimesed saabujad. Hiljem oli aeg lavaprooviks, mis kulges igati ootuspäraselt ning siis oligi juba aeg kehakinnituseks ja lõõgastumiseks, et lavale minnes energiat ikka jaguks. Ürituse alguseks oli rahvast kogunenud juba terve saalitäis. Kokku oli võistlustules seitse bändi, Spetcher läks lavale teisena. Publik võttis kõik bändid rõõmuga vastu ja möllu oli lava ees kõvasti. Oli tunda, et meie noored tundsid end laval kindlalt ning muusikat tehti naudinguga. Emotsioone, mis lavalt tulles noortes valitses, on raske kirjeldada. Oli rõõm näha nende säravaid silmi ning energiast pakatavat olekut. Sel korral lahkuti Viljandist küll ilma auhindade ja eripreemiateta, kuid ega see meie noori takista (juba järgmisel päeval olid usinamad taas bändiproovis).
Teist korda BÄM`l osalenud Arvo muljed: "Ma arvan, et meil läks hästi ning tehtud sooritusega võib igati rahule jääda. Lavale jõudes kadus ka lavanärv, mis proovide ajal andis veidi siiski tunda. Publik elas kaasa ning oli tunda nende poolset toetust. Kõige enam meeldis sealne avatud seltskond ja osalejate omavaheline vahetu suhtlemine. Võimaluse korral tahaksin kindlasti uuesti osaleda."
Ka teised bändiliikmed leiavad, et tegu on toreda üritusega ning kasulikuks osutuvad tutvused teiste noortebändide liikmetega. Kogemusi jagades ja üksteiselt õppides jõuab alati kaugemale. Teist korda osaledes oli laval ka kohe julgem tunne ning nauding suurem.
Kuigi päev oli pikk ja tagasi koju jõuti alles 03.00 paiku öösel, usun, et päeva võis lugeda kordaläinuks ning kindlasti andis see meie noortele kogemusi ja kindlasti ka energiat igapäevatoimetuste keskele. 

Sigrit Ustav

No comments:

Post a Comment