Thursday, March 3, 2016

Ida-Viru sai Eesti suurimal turismimessil TourEst 2016 külastajate lemmikuks

12.-14. veebruaril toimus Tallinnas 25. korda Eesti turismimess TourEst 2016 mida külastas ligi 25 tuhat inimest.

Ida-Viru sai suurima võimaliku tunnustuse, sest külastajad valisid Eesti maakondade ja ettevõtete hulgast „Puhka Eestis“ hallis lemmikuks Ida-Virumaa. Lemmiku selgitas välja messi korraldaja Eesti Turismifirmade Liit (ETFL). Külastajate lemmikut on valitud juba mitmeid aastaid ning selleks korraldati spetsiaalne küsitlus.
Võidukas Ida-Viru messistend oli suure meeskonna ühistöö. Stendi juhtis Ida-Viru turismiklaster mida koordineerib Ida-Viru Ettevõtluskeskus. Partnerid olid Narva linn ja Virumaa Koostöökogu.
Võidus mängisid rolli ühelt poolt ettevalmistus ning teisalt töö kohapeal.
Kadri Jalonen, Ida-Viru turismikoordinaator: “Tunnustus tuli ootamatult - ilma lobeerimata. Messi algul märkis Rapla kolleeg: „Jaa, boks on teil tõesti ilus, aga loeb see, millised inimesed seal tööle hakkavad.“ Meil oli kaks ühes – superboks ja supermeeskond!
Ettevalmistuses mängis võtmerolli Ida-Viru Maavalitsuse toetus ja partnerite väljatöötatud Ida-Viru kuldkliendi kampaania
Tänu Ida-Viru Maavalitsuse toetusele oli stend seekord professionaalsete firmade kujundatud (BT Styles, Valge Creative). Esmakordselt kasutati Ida-Viru uut visuaali. Boks paistis kaugele, eristus oma moodsa ning elegantse kujundusega, mis põhines suurtel atraktiivsetel Ida-Viru fotodel. Ettevalmistuse käigus töötasid partnerid välja eduka kampaaniaidee – Ida-Viru kuldkliendi otsing.
Messitöös kohapeal olid võtmeteguriks Ida-Viru partnerite töö stendis ning Ida-Viru noortekogu tiimi panus


Kohapeal töötasid Ida-Viru turismiettevõtete organisatsioonide esindajad, kes tervet maakonda reklaamisid. Neile oli juba kolmandat aastat abiks 4 liikmeline noortetiim. Noored Ida-Viru noortekogust võtsid enda kanda kogu messi lavaprogrammi ning võtsid soojalt vastu kõik meie kuldkliendid. Kokku tõi mess Ida-Virule ligi 900 kuldklienti, kes said endale personaalsed – 50% seikluse ja puhkuse pakkumised. Ida-Viru noortekogu liikmed Toilast ja Jõhvist moodtustasid tiimi, kes oli väga suureks toeks meile täiskasvanutele. Nende õlgadel lasus täielikult Ida-Viru esindamine laval ning kuldklientide teenindamine.
Kristina Ernits, messimeeskonna juht: “Töö laabus ning väikesel kuid kompaktsel pinnal tutvustati mitmekülgseid Ida-Virumaa seiklus- ja puhkusvõimalusi. Stend paistis silma ja oli tore kuldkliente vastu võtta, kuid ilus kujundus ei ole peamine, vaid kõige suurema panuse andsid inimesed eesliinil, kes leti taga Ida-Virumaad silmade särades tutvustasid.“
Tänases keerulises majandusolukorras saab tõdeda, et turismisektoril on maakonnas oluline roll.
Turism on inimressursi mahukas sektor, see saab leevendada Ida-Virumaa tööhõive probleemi, eriti noorte seas,“ kinnitas Anu-Mall Naarits Marketingi Instituudist.
Ida-Viru turismiklaster koondab ligi 50 Ida-Viru turismi edendavat partnerit, kes on 6 aastat ühiselt panustanud maakonna turismi arengusse.

Kadri Jalonen
Ida-Viru turismikoordinaator
Ida-Viru Ettevõtluskeskus SA (IVEK)

No comments:

Post a Comment