Thursday, May 4, 2017

Kes tegi?

Alljärgnev puudutab eelkõige Voka alevikus asuva Kajaka aiandusühistu liikmeid.

Nimelt on aastaid olnud paljudele möödakäijatele pinnuks silmas Vokas aiamaade läheduses riigimaal asuv vana tankitõrjekraav, mida usinad aiamaade pidajad on üritanud kõigest väest igasugu kraami täis tassida.

Et varasemad vestlused asjaosalistega (prügi ja prahi tassijatega) eesmärgini viinud pole, siis sel aastal otsustas Viru Jalaväepataljon meile appi tulla, sest teatavasti peitub ühtsuses jõud.

25. aprilliks olime ettevalmistavate läbirääkimiste ja eeltöödega jõudnud nii kaugele, et kell 9.00 oli 35 ajateenijat Vokas kohal ja asusime tööle.
See ei olnud sugugi ilus, mida kõike me sealt kraavist kokku korjasime. Ka ajateenijad olid „siiralt” üllatunud, et sellises kenas kohas nagu Voka alevik, on selline kole koht.
Tean küll, et kohalik elanik näitab näpuga ikka mittekohalike peale, kuid siinkohal tuleb nüüd küll kahjuks tõdeda, et kokku korjatud prügi seest tuli välja ka kohalikele Voka inimestele kuuluvaid esemeid – arveid, kirju, märkmikke jne jne. Hirmus lugu, aga tuleb tõdeda, et kõik prügi ja praht ei olegi linnainimeste poolt kohale tassitud...

Ei hakka siinkohal pikalt heietama, palun vaid:
Austage tehtut, ärge tassige heakorrastatud maa-alale enam prügi ja prahti (siinkohal pean silmas ka mahavõetud hekki jm oksi, õunahunnikuid ja igasugust muud sodi)!
Iga aiamaa omanik peab suutma oma kinnistul oma biolagunevate ja kompostiks sobivate jäätmetega hakkama saama.

Olge viisakad ja näidake üles lugupidamist nende inimeste vastu, kes teie eest selle musta töö ära tegid ja kogu selle jama kokku korjasid. Kokku oli seda 2,4 tonni!!!

Tänusõnad tehtu eest lähevad siinkohal eelkõige Viru jalaväepataljonile, valla heakorratöötajale Sven Okunev´ile ja saetöid teinud Peep Kivilile.


Piret Aller

No comments:

Post a Comment