Thursday, April 5, 2018

Toila Gümnaasiumis liitus karu Feisbukiga


Toila Gümnaasiumi 2.-4. klasside õpilased osalesid emakeepäeva eel 9. märtsil lugemisööl koolimajas. Kui Jõhvi Raamatukogu juhataja Reet Kaldur uute lasteraamatutega õhtu avas, ei jäänud keegi nukralt nurka istuma. Etteloetud katkendid kutsusid väikseid lugejaid hiljem raamatutega tutvuma ja neid ka lugemiseks laenutama. Näiteks Markus Saksatamme naljajuttude raamatust saime teada, kuidas karu kõik metsaloomad tüütust helistamisest päästis ja nad Feisbukiga liitis.
Näitlemisvoorus ei olnud vaja pikki tekste pähe õppida, sest esinemise žanr oli pantomiim. Kolm karu ja Jussikese seitse sõpra said kiiresti esinemisküpseks. Jussikese raamatuviktoriinis sai kõige rohkem punkte väike Siim Otto.
Enne magamaminekut läks veel põnevamaks, sest siis sai igaüks tutvustada oma lemmikraamatut. Lapsed loevad oma lemmikuid arvutist, lugerist, aga kõige armsamaks jääb raamat, mida saab ikka jälle kätte võtta ja lehitseda.
Hommikune ärkamine ei olnud üldse raske, sest pannkoogid moosiga olid köögis juba valmis. Õpetajad teavad, kuidas natuke uniseid lapsi äratama peab! Mängu- ja juturing võttis lugemisöö kokku ja juba olid vanemad ka kohal!
Järgmisel aastal samal ajal toimub raamatutegelaste karneval. Kohtumiseni!

Toila Gümnaasiumi
huvijuht
Maire Aul


No comments:

Post a Comment