Tuesday, October 6, 2020

Tähtede poole ehk ad aspera



Alates septembrikuu viimasest nädalast on Kohtla-Nõmme Kooli seinad-põrandad värvilisemad ning toetavad veelgi enam laste õppimist ja liikumist. 

Veidi aega tagasi unistas direktor Moonika siseterviserajast, mis annaks õpilastele ja ka õpetajatele võimaluse koolipäeva jooksul ennast liigutada ja seeläbi oma tervise eest hoolitseda.

Juulikuus alustas direktor Mariliis tekkinud idee realiseerimist – algas raja planeerimine. Kuu viimasel nädalavahetusel sai rada tänu usinatele abikätele maha kleebitud. Suur aitäh, abilistele!

Meie siseterviserada kannab nime “Tähtede poole ehk Ad Aspera” tuues esile meie suursuguse maja pilvedesse kõrgumist ning rõhutades seda, et iga inimene meie majas on täht, keda tuleb märgata ja võimestada, et ta saaks särada. 


Siseterviserada kutsub lapsi mööda meie maja koridore ja treppe kõndima, maja avastama. Rada saab alguse 0-korrusel ning tähtede “juhendamisel” on võimalus kõndida 4. korrusele. Siseterviserada koondab positiivseid mõtteviise ja meie maja väärtusi, mida oma õppetöö, tegevuse ja olemusega soovime õpilastele kaasa anda. See rada peaks meid panema veidi rohkem mõtlema sellele, millist mõju me ümbritsevate suhtes omame – kas me märkame tähti?!

Iga täheke ja mõte seinal annab indu astuda positiivsel sammul muudkui edasi, pürgida kõrgemale, et anda oma parim ning aina rohkem uurida ja teada saada. Samas loob rada võimaluse niisama mõnusalt teadmisi kinnistada ja koolikaaslastega aega veeta.

Kleebised ja sildid on seotud õppeainetega ja baasteadmistega. Nii ongi treppidel näiteks korrutustabel ja käänded ning ainekabinettide uste taga tähestik või mall. Lasteaia treppe kaunistavad liblikad, trükitähed ja numbrid. Ühesõnaga on meie rada mõnusasti meie nägu!

Loodame, et meie siseterviserada toob õppetöö klassiruumist välja, julgustab õppima igal pool, muutes seeläbi õhkkonna stressivabamaks ja kaasahaaravamaks. Kindlasti loob rada aga võimaluse vahetundides rohkem üheskoos tegutseda ja mängida, vähendades virtuaalset suhtlemist nutitelefonis.


Mariliis Oder

Kohtla-Nõmme Kooli direktor

No comments:

Post a Comment