Tuesday, October 6, 2020

Oktoober

Täiskuu ja viimane lehekahin,

siit ja sealt, nagu keegi käiks.

Lõunamaareis jääb ära.

Ja parem on. Keetsin õunamoosi.

Toad on lõhna täis.

Seisan sellega, mis tuleb, silmitsi.

Sügisega. Muud ei tea.

(T. Õnnepalu „kevad ja suvi ja”)


Sügiskuld Oru pargis. Foto: Lea Rand

Kui Tõnu Õnnepalu 2008. aastal oma luulevormis päevikut kirjutas, oleks ta justkui kaksteist aastat hiljem toimuvat ette ennustanud. Ka tänavu jäävad lõunamaareisid ära...

Küllap paljud tunnevad nendest pikkadest reisidest puudust ja saadavad igatseva pilguga juba lahkuvaid linnuparvi – neile ju keelud ei kehti. Aga õnneks pakub ka sügisene Eestimaa loodus piisavalt palju ilusat, mida nautida ja (õuna)moosid ning muud hoidised vaja ju ka talveks purki saada.

Usun, et paljud teist tunnevad puudust ka erinevatest kultuurisündmustest, mis jälle edasi lükatakse või kahjuks päris ära peavad jääma. Eelmises valla lehes oktoobrikuuks välja hõigatud Toila valla aastapäevaüritused on kõik esialgu planeeritud novembrisse, edasi lükkuvad ka Jääääre kontsert ja torupilliõhtu Toila Seltsimajas.

Korrektiive oma töökorralduses on pidanud tegema ka meie haridusasutused. Jääb vaid loota, et sügise edenedes olukord veel hullemaks ei lähe ja koolid/lasteaiad jälle päriselt distantsõppele üle ei pea minema.

Aga eks tegelikult sõltub ju kui mitte kõik, siis väga palju meist endist. Väldime võimalusel rahvarikkaid kohti, jälgime hügieeninõudeid ja ehkki maskikandmise osas on arvamusi nii ja naa, tundub, et sellest on saamas uus normaalsus.


Olge terved ja toogu saabunud sügis teie päevadesse palju päikest ja õnnerõõmu!

Lea Rand 


No comments:

Post a Comment