Friday, August 13, 2021

Toila ja Voka tänavavalgustuse taristu renoveerimine 2021-2022

 

Toila Vallavalitsus allkirjastas pärast hankemenetluse läbiviimist 20.07.2021 töövõtulepingu OÜ-ga Virtel Grupp, mille sisuks on Toila ja Voka aleviku tänavavalgustuse taristu renoveerimine. Lepingu, s.o. tööde teostamise perioodiks on 12 kuud (lõpp 20.07.2022) ning maht ca 950 000 eurot.

Projekti, mida toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (EL Ühtekuuluvusfond), käigus vahetatakse välja kogu olemasolev tänavavalgustus ning kõik õhukaablid viiakse maasse. Puit- ja betoonmastid asendatakse metallmastidega. Lõigud, mis on seni olnud hõredalt kaetud (nt Toilas Ranna tn), saavad tihendatud. Projekti tulemuseks on vähemalt 688 renoveeritud valgustuspunkti, vähendatud elektrienergia tarbimist tänavavalgustuses arvestuslikult 233,44 MWh aastas (⅔ kogumahust) ning seeläbi jäetud õhku paiskamata arvestuslikult 254.45 tCO2 ekv aastas. Paigaldatavateks valgusti tüüpideks on sõidutee valgusti puhul LUG URBINO ja pargivalgustite puhul LUG AVENIDA (huvilistel võimalus googeldada). Esimeste töödega alustatakse Voka alevikust, kui kompaktsemast asustusüksusest ning valgustatud saavad vastavalt projektile ka kõik kortermajade esised parkimisalad.

Lepinguga paralleelselt paigaldatakse kohtades, kus toimuvad kaevetööd või läbipuurimised, Enefit Connect poolt operaatorineutraalne kiire internetikaabel, millega on võimalik liituda alates 2022. aasta II poolest. Tulemuseks kiirem internetiühendus ning teiste piirkondade näitel erinevate operaatorite konkurentsis ka soodsamad paketihinnad. Kui Toilas toimub internetiseerimine tänavavalgustuse renoveerimisega samaaegselt, siis Enefit Connect on alustanud ka Vokas uue sidevõrgu planeerimist – hetkel on kuulutatud välja hange projekteerimiseks. Kohtla-Nõmmel rajati sarnane sidevõrk aasta-paar tagasi.

Tänavavalgustuse taristu renoveerimise operatiivinfo hakkab üleval olema Toila valla kodulehel https://toila.kovtp.ee/tanavavalgustus, kust on võimalik ka täpselt näha, kuhu ühe või teise kinnistu puhul valgustuspost planeeritud on. Projekti vallapoolseks kontaktisikuks on arendusnõunik Mehis Luus (mehis.luus@toila.ee) ning töövõtja esindaja Vaido Lahtmaa (vaido@virtel.ee).

Toila ja Voka tänavavalgustuse taristu renoveerimine on viimane investeering Toila, Kohtla ja Kohtla-Nõmme valla ühinemisel moodustunud Toila valla ühinemislepingust. Kõik ülejäänud ühinemislepingus kirjeldatud investeeringud on tänaseks teostatud.



Mehis Luus

Toila valla arendusnõunik


1 comment:

  1. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete