Thursday, October 31, 2013

Oktoobrist alustas tegevust 37 pääste noorteringi üle Eesti


Päästeala noorteringid on kutseliste või vabatahtlike päästekomandode juures tasuta tegutsevad huviringid, millest saavad osa võtta 7-19 aastased noored. Ringides saavad noored läbi praktiliste tegevuste aimu, mida tähendab olla päästja.
Noorteringides õpitakse läbi aktiivse tegevuse. Meie tegevuste nimekiri on pikk - tutvume päästesüsteemiga ja päästjate varustusega, õpime käsitlema tulekustutit ja proovime läbi, mis reaktsiooni võivad vallandada erinevate ainetega tule kustutamine. Lisaks tule- ja veeohutusele tutvustame lastele pommirühma tegemisi ja tehnikat ning külastame Häirekeskust, et näha oma silmaga, kuidas hädaabi kõnesid vastu võetakse ning päästetehnikat välja saadetakse. Koolituse raames õpetame lastele esmaabivõtteid, mida võib elus juhtuvate õnnetuste puhul tarvis minna ning harjutame suitsusest ruumist evakueerumist. Lisaks teadmiste täiendamisele teeme ka tuletõrjesporti, matkame, mängime läbi erinevaid ohusituatsioone ja orienteerume.
Pääste noorteringide üks suurem ja populaarsem üritus on päästeala noortelaager, mida korraldatakse alates 2002. aastast. Alates 2009. aastast korraldab Toila noortering kevadeti ohutusalast perepäeva ning Virumaa noorpäästjate maastikumängu. Noorteringi noortel on võimalus osaleda erinevatel võistlustel ka Eestist väljaspool. Toila noored päästehuvilised osalesid aastatel 2011 ja 2012 Soomes „Rescue Race“ võistlusel ning eelmise aasta augustis osalesime koos Iisaku noorpäästjatega Moskvas „Ohutu kool“ võistlusel.
Päästeala noortering tegutseb oktoobrist kuni mai lõpuni igal nädalal poolteist tundi kokku kuus tundi kuus. Noortering on kõigile tasuta.
Kui õpid 4.-9. klassis ning oled huvitatud pääste noorteringis osalemisest, siis kohtume reedeti kell 14:15 koolimajas, klassis 201.
Urmas Tokman


Noorteringi juhendaja






No comments:

Post a Comment