Tuesday, December 1, 2015

Et olla edukas, tuleb tunda rõõmu sellest, mis on hästi...

Kohe kohe saab ajakukk kõik selle aasta terad ära nokitud...
Aasta lõpus tehakse ikka kokkuvõtteid mööduvast aastast ja küsitakse teineteiselt, kuidas läinud on.
Palusin lõppeva aasta Toila vallas kokku võtta vallavolikogu esimehel Roland Peetsil.

Kui mööduvale aastale tagasi vaadata, siis võib öelda, et üldiselt on meil läinud hästi. Enamus plaane, mis selleks aastaks tehtud, on teoks saanud. Kuigi töö käigus on ette tulnud ka ootamatusi ja takistusi, mis alati ei sõltu meist endist, siis tegelikult nurisemiseks väga põhjust ei ole ja seda, mille üle rõõmu ja heameelt tunda, on rohkem.

Hea meel on selle üle, et remonttööd Voka lasteaia sees ja ümber, mis tegelikult pidid valmis saama juba eelmisel aastal, on lõpuks ometi valmis saanud. See kannatuste jada venis küll liiga pikale, aga tänaseks võib öelda, et lõpptulemus peaks rahuldama nii töötajaid, kui ka lapsi, lapsevanemaid. Tänu kõigile kannatuse ja arusaamise eest! Suureks abiks suhtlemisel tellija (valla) ja tööde teostaja vahel on olnud Siim Kadak – valla esindaja ehitustöödel.
Toila sadam on saamas uue näo. Valmib uus sadama haldushoone ja kaide pikendus, sellist süvendamist pole Pühajõe suudmes varem tehtud. Võib juhtuda, et loodus teeb oma töö ja mõne aja pärast peab neid töid kordama, kuid looduse vastu teatavasti ei saa ja eesmärk peaks olema tehtut säilitada.
AS Toila VV on saanud uue hingamise. Positiivne on see, et on olemas suutlikkus kirjutada projekte, mille abil suuremaid töid teha saab. Hea näide on siin Pühajõe küla ja Toila Gümnaasiumi veetrasside rekonstrueerimine. Murelaps on senini Toilas Lepa tänava veeprobleem. Uuel aastal peaks ka see probleem lahenema. Keskkonna Investeeringute Keskusele on esitatud uus projekt Lepa tänava veeprobleemi lahendamiseks.
Rõõmu teeb see, et riigigümnaasiumi avamisega seotud hirmud ei ole täide läinud. Toila Gümnaasiumi 10. klassis on õpilasi piisavalt ja õpetajad saavad oma tööd rahulikult teha.
Kultuurivaldkond on viimasel kahel aastal jõudsalt edenenud. Kultuuri- ja spordikeskus ja valla raamatukogud annavad oma panuse, et oleks loodud kõik võimalused selleks, et valla elanikud saaksid puhata ja erinevat meelelahutust nautida koduvallas. Üritusi toimub palju ja eriilmelisi, inimesed on nö kodust välja saadud. Sama võib öelda sporditegevuse kohta. Rõõmu teevad meie korvpallurite võidud, Vokas on avatud discolfi rada ja vabatahtlike algatusel Voka lasteaia juurde rajatud minikorvpalli plats hoolitseb järelkasvu eest.
Tahaksin veel öelda, et selleks, et olla edukas, tuleb tunda rõõmu sellest, mis on hästi, mitte muretseda asjade pärast, mis ehk nii hästi pole läinud. Meie vallas on õnneks rõõmustamisväärset siiski rohkem.
Kõigile valla elanikele tahan soovida ilusaid valgeid jõule ja kodurahu igasse peresse.
2016. aasta tuleb kindlasti uute väljakutsete ja tegemistega, aga põnev ja huvitav.

Roland Peetsiga
vestles Lea Rand

No comments:

Post a Comment