Tuesday, December 1, 2015

Mis jääb meenutama aastat 2015?

Aasta läbi kestis aasta.
Noh ja nüüd on aasta läbi.
Seda aastat me ei taasta.
Mis on läbi, see on läbi...


Kärt Purga, Toila SPA Hotelli müügijuht:
Toila vallas on tore elada! Siin on meil tegelikult kõik olemas, mida võiks tahta – sellest aru saamiseks tuleb vahel kusagil mujal käia. Kuigi suvi otsustas sel aastal saabuda alles augustiks, soosis ilm kõiki meie valla suuremaid vabaõhuüritusi – Merepäevi, Sadamajazzi, Promenaadi ja Muinastulesid! Toila Spa Hotelli poolt vaadatuna jääb aastat meenutama kindlasti järjekordse juurdeehituse valmimine – loodame, et uued avarad ja kaunid võimlemis- ja jõusaalid ning meditsiinilise diagnostika kabinetid leiavad nüüd rohkem kliente ka valla elanike hulgast.

Lilian Männi, Toila Gümnaasiumi õpilane:
Aastat 2015 jäävad meenutama meeldejäävad valla üritused, meeldiv koostöö erinevate asutustega ja põnevad korvpallivõistlused Voka Spordi ja kultuurikeskuses.

Kersti Liiva, MTÜ Pühajõe Tegijate Selts:
2015. aasta oli minu jaoks täis põnevust, avastamist, uusi kogemusi ja elamusi. Kõige esmalt meenub mulle Aasta Küla 2015 konkurss, milles Pühajõe küla osales. Ja see jääb veel pikaks ajaks meelde. Konkursil osalemine oli tõepoolest erakordne, mis ühendas külarahvast veelgi rohkem, koostegemisest saime palju rõõmu, koos, ühiste jõududega ületasime raskused ja koos tähistasime õnnestumisi. Arvan, et konkursil osalemine andis meile kõigile külaelu edendamiseks jõudu ja indu veelgi juurde. Olen õnnelik, et elan Pühajõe külas nii tublide, toredate ja aktiivsete inimeste keskel. Pühajõe küla on tegija.
Isiklikus plaanis meenutan suurema lapse edukat 9. klassi lõpetamist. Ja oma õpingute alustamist kolledžis. Kahjuks jääb meenutama ka midagi mitte väga meeldivat. Nimelt jahe suvi ja vähe päikest, ujuma sellel aastal ei saanudki.

Julie Laur, lasteaia „Naksitrallid“ direktor:
Selguse ja õiguse tagaajamist tundus eriliselt palju olevat... ehk siis minu jaoks uute teadmiste aasta? Rõõmsaid toone aastasse lisavad koduselt armas lasteaiamaja, jätkuvalt positiivsed endised ja praegused töökaaslased ja alati säravad lapsed ning inimesed, kellega on meeldiv asju ajada.

Ülle Politajev, AS Toila V.V. juhataja:
Aastat 2015 jäävad meenutama positiivsed emotsioonid. Eelkõige on need seotud meie igapäevase töö ja töötulemustega. Meile kõigile pakkus suurt töörõõmu uus veetöötlusjaam Vokas, mille ehitus oli vaeva- ja aega nõudev. Teine oluline projekt Toila Gümnaasiumi ühendamine Toila aleviku ühisveevärgiga lõppes õigeaegselt tänu tublile ehitajale ja töötajate koostöövõimele. Peale Toila Gümnaasiumi 229 õpilase ja 27 õpetaja said puhta vee ka 17 Pühajõe külas elavat leibkonda. Mõlemat projekti rahastasid KIK ja AS Toila V.V.
Lisaks vahetasime omavahenditest Toila sadamas veefiltrid, nüüd vastab vesi sadamas joogivee nõuetele.
Jäävad meelde organisatsiooni arendavad tegevused, ühtne meeskond, mida iseloomustavad orienteeritus nii eesmärkidele kui suhetele, ühiselt mõistetud väärtused ja visioon, innustus töötulemuste parandamisel, üksteise toetamine, koos õppimine, riskide võtmine, kirglik püüd suurepärasusele ja pidevale arengule.

Kaisa Pukk, Toila valla kultuurijuht:
Aastat 2015 jääb meenutama 102 erinevat kultuuri ja spordisündmust. Kui ühe üritusega seostub vähemalt 3 erinevat emotsiooni, siis on erinevad sündmused aasta jooksul tekitanud minus üle 300 erineva tunde. Ma ei tõstakski kultuurisündmustest midagi konkreetselt esile, sest nii väiksematel salongiüritustel kui ka suursündmustel on igal ühel oma võlu. Rõõmustan koos väikeste Naksidega, et nende õuele sai avatud uus palliväljak! Täname kõiki toetajaid – iga panus oli väga oluline! Headele algatustele tuleb alati püüda leida teostus ka tulevikus.

Riina Talsi, Toila elanik:
Aasta 2015 jääb meelde rahutu ja ebastabiilsena. See on põgenikekriisi ja muutuva Euroopa aasta. Olen tänulik, et meie turvalise ühiskonnaga väikeriigi puhtas ja turvalises maakohas jätkub elu endisel viisil.
Toila raamatukogus tegutsev raamatuklubi on mind kokku viinud mitme toreda inimesega, tunnen end nüüd rohkem kohalikku kogukonda kuuluvana. Koos sai ette võetud asju, mis panid ennast mõneti isegi ületama.
Muusikaelamuste eest tahan tänada Eesti Kontserti. Tõttan Jõhvi kontserdimajja alati rõõmsa elevusega. Ees ootavad särasilmsed teenindajad, head esinejad, kaunis maja – ühesõnaga puhas luksus. Juba aastaid on minu jaoks suviseks tähtsündmuseks Viljandi Folk. Festivaliõhku hingamata ei saaks suve olla. Selle kõrgetasemeline korraldus ja esinejad annavad taas põhjust tänulikkuseks.
Lapselapse kooliminek, eaka pereliikme lahkumine – on rõõme ja on kurbust.

Mehis Astok, Toila Vallavolikogu kultuuri- ja spordikomisjoni esimees:
2015. aastat jäävad kindlasti meenutama rohkelt positiivseid emotsioone pakkuvad, juba traditsioonilised rahvamagnetid Toila sadamas: Sadamajazz ja Muinastulede üritus. Kindlasti ka uuenduskuuri läbinud Oru Pargi Promenaad oma Hõbeallika koopa kontsertitega. Muidugi ei saa ei üle ega ümber Toila valla eelmise aasta sporditegijaks kroonitud valla korvpallimeeskonna NoTo Outlet/Toila väga võimsast tulemusest eelmisel hooajal II liigas. Lisaks võimsatele emotsioonidele palliplatsil tegi sama meeskond koos paljude heade inimestega ka kingituse meie valla kõige väiksematele – Voka Lasteaed sai omale vinge palliväljaku.

No comments:

Post a Comment