Friday, June 2, 2017

Noortekino „Aadu“ sünd Voka Avatud Noortekeskuses

Vahetult enne Eesti Vabariigi sünnipäeva esitasid Kristina Gukk, Maria-Helene Sternhof, Anett Marie Astok, Erki Luik, Teet Andreas Salvan ja Priit Teelahk projekti noorte omaalgatuste konkursile "Nopi Üles". Noorte idee seisnes soovis luua Voka Avatud Noortekeskusesse filmituba nimega Noortekino "Aadu" - kõigi osapoolte rõõmuks tuli projektile rahastus täissummas.
Miks just „Aadu?“
Tulevane filmituba on planeeritud ruumi, mis tollal kandis veel Eesti esimese triatlonivõistluse korraldaja ja Kohtla-Järve EPT ehitusjuhataja Aadu Pekki kontoriruumi rolli. Noortekino „Aadu“ eesmärk on pakkuda noortekeskust külastavatele noortele võimalust üheskoos filme vaadata ning hiljem nende üle arutelu luua, mis on ühtlasi ka üks õppe- ja kasvatusprotsesse.
Filmiruumile annab erilise ilme euroalustest loodav mitmetasandiline istumisalus. Euroalustega toetas noori Jõhvi Stokker ja AutoEkspert. Kuigi ekraan ja kõlarid, mis on hea filmielamuse eelduseks, on mai lõpuks seintele paigaldatud, siis euroaluste „tuunimisega“ loodavad noored ühele poole saada hiljemalt jaanipäevaks.


Noorte piirkondlikute omaalgatuste konkursi "Nopi Üles" tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmis „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Maarja-Liisa Toost

No comments:

Post a Comment