Thursday, October 4, 2018

Toila Vallavolikogu teated



Septembrikuu volikogus olid arutusel järgmised küsimused:

1. Toila valla ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arendamise kava muutmine

2. Vee-ettevõtja ja tema tegevuspiirkonna määramine
Toila Vallavolikogu otsustas määrata ühisveevärgi ja –kanalisatsiooni omanik aktsiaselts Toila V.V. Toila valla haldusterritooriumil tegutsevaks vee-ettevõtjaks tema omanduses olevate trasside osas tähtajaga kuni 26.09.2028 Toila ja Voka alevikes ning Pühajõe külas.
Vee-ettevõtte osutab joogivee tarneteenust ühisveevärgi vahendusel; osutab reovee ärajuhtimisteenust ühiskanalisatsiooni vahendusel; teostab reovee puhastust; tagab pakutava joogivee vastavuse sätestatud kvaliteedinõuetele; 3.5. teostab investeeringuid ühisveevärgi ja –kanalisatsiooni taristu parendamiseks ning keskkonnasõbralikumaks muutmiseks.

3. Vallavara võõrandamine otsustuskorras
Toila Vallavolikogu otsustas võõrandada otsustuskorras Valaste Puhkeküla OÜ-le alljärgnev vallavara: 1.1. hoonestatud Kose kinnistu (katastritunnus 32001:002:0149, asukoht Toila vald, Valaste küla, Kose, pindala 1712 m2 ); 1.2. hoonestatud Kotka kinnistu (katastritunnus 32001:002:0148, asukoht Toila vald, Valaste küla, Kotk, pindala 11955 m2 ).

4. Loa andmine vallavara võõrandamiseks
Toila Vallavolikogu otsustas anda Toila Vallavalitsusele luba alljärgneva vallavara võõrandamiseks: 1. hoonestatud kinnistu Suusastaadioni (katastritunnus 32002:003:0088, asukoht Toila vald, Roodu küla, pindala 18510 m2 ); 2. korteriomand Järve küla 7-5, Toila vald.

5. Toila vallavolikogu töökord.
Töökorras sätestatakse:
1) Volikogu tööorganid, milleks on juhatus ja komisjon.
Komisjoni koosolekul toimub küsimuste sisuline arutelu, erinevalt volikogu istungist, kus toimub küsimuste kohta ettevalmistatud eelnõude üle otsustamine. Komisjon ei saa anda õigusakte, vaid komisjoni poolt läbi vaadatud materjalid peab kinnitama volikogu. Eelnõus on sätestatud võimalus komisjoni liimele, kes ei saa komisjoni koosolekule kohale tulla, võib kokkuleppel komisjoni juhatajaga osaleda komisjoni koosolekul sidevahendite (nt Skype jms) kaudu, kui selleks on olemas tehniline võimekus. Paraku seda võimalust ei saa rakendada volikogu istungil, kuna volikogu istungil toimub salajane hääletus isikuvalimistel.
2) Õigusaktide algatamise õigus ja eelnõule esitatavad nõuded.
3) Volikogu istungi kokkukutsumine, istungil osalevate volikogu liikmete fikseerimine, päevakorra kinnitamine ja muutmine. Viimane tähendab päevakorra eelnõus märgitud küsimuse väljaarvamist või küsimuste järjekorra muutmist. Päevakorra eelnõu täiendamine ei ole võimalik.
4) Päevakorraväliselt käsitletakse volikogu liikmete poolt eelnõude üleandmist, arupärimiste üleandmist valitsusele ja valitsuse liikmetele ning taotlused vallale olulise tähtsusega küsimuste arutamiseks.
5) Küsimuste hääletamine volikogu istungil.
6) Nõuded volikogu istungi protokolli kohta ja muud volikogu tööd reguleerivad ja korraldavad punktid.

6. Kehtestatud üldplaneeringute ülevaatamine.

7. Toila valla munitsipaallasteaedades lastevanemate poolt kaetava osa määra kehtestamine.
8. Toila Vallavolikogu 21.02.2018. a määruse nr 7 „Sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise kord” muutmine.
Lasteaia rahastamine toimub Toila valla eelarvelistest vahenditest ja lapsevanemate poolt kaetavast osast. Vanem maksab lasteaiamaksu, mis koosneb toidukulu päevamaksumusest ning osalustasust (lasteaia kohatasu).
Vallavolikogu 26.09.2018 istungil oli päevakorras lasteaias käivate laste eest kohatasu maksmisest vabastamine. Kuna vallas elavad lapsed käivad erinevates lasteaedades, sh ka väljaspoolt valla haldusterritooriumi ja tulenevalt koolieelse lasteasutuse seadusest võttis vallavolikogu vastu kaks määrust.
Toila valla munitsipaallasteaias käivate laste eest kohatasu maksmisest vabastamine.
Vanem vabastatakse kohatasu maksmisest teise või enama lasteaias käiva lapse eest 100% ulatuses tingimusel, et peres on kaks või enam last, kes käivad lasteaias ja nii vanema kui ka laste elukoht on rahvastikuregistri andmetel Toila vald. Vanem esitab üks kord kohatasu maksmisest vabastuse saamiseks Toila Vallavalitsusele avalduse, milles on nimetatud lasteaed, laste nimed ja isikukoodid.
Vallavalitsuse spetsialist kontrollib avalduses esitatud andmete õigsuse. Andmete õigsuse kontrolli järel on rahandusosakonnal õigus teha kohatasu arvega tasaarvelduse.
Eralasteaias ja väljaspoolt Toila valda lasteaias käivate lastele rakenduvad samasugused soodustused kui munitsipaallasteaedades. Erinevus seisneb ainult selles, et antud juhul reguleerib soodustust Toila Vallavolikogu poolt kehtestatud määrus „Sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise kord”, mille kohaselt vanem esitab kohatasu maksmisest vabastuse saamiseks Toila Vallavalitsusele avalduse koos kuludokumentidega lasteaia kohatasu maksmise kohta. Lasteaia kohatasu hüvitamiseks on õigus esitada taotlus korraga kuni kahe viimase kuu tasutud kohatasu eest.

9. Hariduskomisjoni koosseisu muutmine.
Lähtudes komisjoni liikme soovist ja komisjoni esimehe ettepanekust otsustas Toila Vallavolikogu arvata välja hariduskomisjoni liikmete hulgast Andrus Kurs.

10. Toila valla noortevolikogu põhimäärus.
Nagu iga uue ettevõtmise puhul, on ka noortevolikogude loomise aluseks tahe. Noortevolikogude puhul peab soov ja eestvedamine tulema just kohalikelt noortelt endilt. Toila valla aktiivsed noored avaldasid soovi, et noored oleksid senisest rohkem kaasatud valda puudutavatesse küsimustesse.
Kohaliku tasandi noortevolikogu on vallavolikogu juures tegutsev nõuandev kogu, mille liikmed on noored. Noortevolikogu eesmärk on analüüsida valla pädevusse kuuluvaid noorteküsimusi ning teha nende kohta ettepanekuid vallavolikogule ja -valitsusele. Noori kaasates tagab vald olukorra, kus noored pelgalt ei kuule ega õpi demokraatiat ja kodanikuks olemist, vaid neil on reaalne võimalus tunda end ühiskonna täisväärtusliku liikmena. Noortevolikogul on peale põhimääruse kinnitamist võimalik taotleda toetust tegevuste ja projektide läbiviimiseks erinevatest fondidest ja Eesti Noorsooühenduste Liidult.
26. septembri 2018. a istungil kehtestas Toila Vallavolikogu noortevolikogu põhimääruse. Põhimäärus annab aluse Toila valla noortel ametlikult tegutseda ning õiguse Toila Noortevolikogu nime kasutada. Peale määruse jõustumist alustab Toila vallas ametlikult tegevust noorte esindusorganisatsioon – Toila valla noortevolikogu.








No comments:

Post a Comment