Thursday, May 24, 2012

Head segapakendi ja paperi- ning papikonteinerite kasutajad!

Kordame taas üle need jäätmeliigid, mida eelpool nimetatud konteineritesse panna sobib:

    1. SEGAPAKENDIKONTEINER- klaas- ja plasttaara, metallpakend, joogikartong
Konteinerisse sobivad puhtaks tehtud jogurti- ja võitopsid, õli-, ketsupi- ja majoneesipudelid, šampoonipudelid, plastnõud ja karbid, kilekotid, klaaspudelid ja –purgid, konservikarbid ja puhtad kartongist piima-, mahla-, veini- ja jogurtipakendid.

Konteinerisse EI TOHI panna tühjendamata ja määrdunud pakendeid, samuti kemikaalide pakendeid. Samuti muid kõiksugu plastist, metallist või klaasist asju (mänguasjad, aknaklaas, keraamilised ja klaasnõud, lambipirnid), mis ei ole pakendid. Konteinerisse pandavad pakendid peavad olema mõistlikult puhtad ja tühjad. Pakenditel ei tohi olla toidujäätmeid. Kui pakendeid ei ole võimalik lihtsate võtetega puhtaks saada, on mõistlikum need panna segaolmekonteinerisse.
        2. PABERI- ja PAPI KONTEINER
Konteinerisse sobivad ajalehed, ajakirjad, kataloogid ja reklaammaterjalid, töövihikud, paberist ja papist kaustikud, trükiga ja puhas kirja- ning joonistuspaber, ilma kaaneta raamatud, pappkastid ja –karbid, jõupaber ja puhtad paberkotid ja muud puhtad paberpakendid.

Konteinerisse ei sobi määrdunud või vettinud papp või paber, munakarbid, kasutatud salv- ja taskurätid, vana tapeet, kasutatud pabernõud, metallklambritega kiirköitjad. Pappkastide puhul on soovitav need enne kokku suruda, siis mahub rohkem.

PALUN KÕIGIL KONTEINERITE KASUTAJATEL VIIA KONTEINERITESSE TÕEPOOLEST AINULT NEID JÄÄTMELIIKE, MIS SINNA SOBIVAD!

Eelkõige puudutab see just Toila alevikus, kaupluse juures olevate paberi- ja papi konteinerite kasutajaid: kui konteineritesse jätkuvalt viiakse sinna mittesobivaid jäätmeid, oleme me sunnitud need konteinerid alates 1. juulist 2012.a ära viima!

Ohtlike jäätmete ja vanaelektroonika on eraisikutel võimalik aastaringselt ära anda
  • Toila jäätmepunkti- Pikk tn 41 - Jäätmete üleandmiseks TULEB KINDLASTI eelnevalt kokku leppida tel 53 469 472, Sven Okunev ( heakorratöötaja Toila alevikus)
  • Voka jäätmemaja, Narva mnt 5a- Jäätmete üleandmiseks TULEB KINDLASTI eelnevalt kokku leppida tel 53814016, Tiia Lehismets (ajutine heakorratöötaja Voka alevikus)

    Jäätmete ukse taha mahapanemine on keelatud!

Levinumad ohtlikud jäätmed on patareid ja akud, päevavalgustuslambid ja muud elavhõbedat sisaldavad jäätmed nt kraadiklaas, vananenud ravimid, värvid, lakid, liimid ja lahustid, õli sisaldavad jäätmed, saastunud pinnas, ohtlike ainetega reostunud taara ja materjalid (kaltsud, saepuru jms,), kemikaalide jäägid ja nende pakendid (puhastusvahendid, fotokemikaalid, happed, alused jms.), mürkkemikaalid (putuka- ja taimemürgid).




No comments:

Post a Comment