Thursday, May 24, 2012

Üleskutse vallakodanikele!

2012. aastal möödub 130 aastat sellest, kui Abram Simon rajas Toilasse Eesti esimese maateatrimaja. Toila valla Hariduse ja Kultuuri Seltsil on koostöös Lembit Pritsuga seks puhuks plaanis tänavu suvel taas kord üks näitemäng “lavale” tuua.
Oma teatrimaja meil küll enam pole ja rahvamajaga on ka lood nii nagu nad parajasti on, aga näitemängu on Toilas tehtud Simoni aegadest alates vahelduva eduga kogu aeg.
Viimane kord, kui Toila rahvamaja laval teatritükk etendus, jääb vist küll möödunud sajandisse (vabandust, külalisesinejaid on ikka hiljem ka olnud). Möödunud suvi näitas, et ega näitemängu tegemiseks olegi alati lava tarvis – piisab ka heast tahtmisest ja vahvatest tegijatest.

Fotol hetk möödunud aasta näitemängust “Arborist ehk merele metsavahiks”.
Foto: Lea Rand

Ühesõnaga – KUI SA OLED NÄITEMÄNGUHUVILINE (vanus pole oluline, peaasi, et jalg juba kannab ja veel kannab) JA OLED VALMIS KAASA LÖÖMA, SIIS ANNA ENDAST TEADA Toila raamatukogusse, tel. 33 69 551, või võta ühendust Lembit Pritsuga tel. 51 257 58. Kui peaossa ei julge kandideerida, siis mängulusti saab kätte ka massistseenides kaasa lüües!
Samas ootame abi ka rekvisiitide saamiseks! Kel on kodus ära anda vanu riideid ja majapidamistarbeid, mis sobiksid möödunud sajandi alguse aegadesse, siis needki võib tuua Toila Raamatukogusse või viia otse Lembit Pritsule koju (aadressile Mere pst. 5-11)

Täname juba ette igakülgse abi eest!

Lea Rand

No comments:

Post a Comment