Thursday, May 24, 2012

SUVI ALGAB TOILAST EHK IV TOILA MEREPÄEVAD

Jätkates traditsiooni, oleme taaskord kutsumas rahvast mereäärde ja Toila sadamasse, et koos tervitada valgete ööde tulekut.
15.-16. juunil on põhjust Toila sadamasse sammud seada, sest just siis toimuvadki IV Toila Merepäevad. Teeme algust 15. juunil kell 18.00 koos ansambliga „Detail“. Samal õhtul algusega kell 20.30 pakub oma muusikalist külakosti ansambel „PS Troika“.
Et esimene päev muusika seltsis pisut rõõmsam oleks, siis on kohale tulemas külalistena „Lapin Kulta“, „Metaxa“ ja „Passoa“. Nad on loomulikult kohal ka teisel päeval.
16. juuni ehk teine päev algab rannas tegutsemisega kell 11.00, kui algab „Laadur Cup“ petanquis. Osaleda sellel üritusel võivad kõik soovijad ja oma osalussoov tuleb teatavaks teha Hillar Neilandile.
Sadamas algavad tegevused kell 14.00-st, kui alustavad tegutsemist erinevad töötoad. Tegemislusti ja nõuandeid näputööks pakuvad kaunite kunstidega tegelejad Toilast Konjuni ja lastele pakuvad erinevaid tegevusi Toila Muusika- ja Kunstikooli õpilased.
Kaugemate külalistena on meie üritust külastamas ka Eesti Veeteede ameti esindajad, kes lahkesti tutvustavad kalameestele ja lihtsalt merehuvilistele erinevaid juriidilisi ja ohutustehnika-alaseid nõudeid. Kuulama ja küsima ootame igaüht, kellel mingilgi määral merega kokkupuudet on.
Toimima saavad ka erinevad elevust tekitavad võistlused, nii ürituse külalistete vahel kui ka kohalike omavalitsuste esindajate jõuproovina. Valdade esindusi ootame nii Toila kui ka kõigist naaberomavalitsustest, aga eks näis kellel julgust jagub, et teatevõistkond võistlustulle saata.
Enne õhtust muusikalist blokki saame loodetavasti osa ka Toila Gümnaasiumi poolt pakutavast kaunite kunstide etteastest ja lootus jääb, et enne suuremat tantsutuuri saab tehtud ka soojendus Voka kaunite kehade vormijate eestvõttel.
Kindlasti saab olema üritusel ka mõni üllatus, mida siinkohal vara oleks teadvustada. Ja mis üllatus see olekski, kui enne kõik teada on?
Õhtuse muusikalise osaga teeb algust Mait Seger oma ansambliga kell 18.00 ja kell 21.00 astub lavale meie ürituse peaesinejana ansambel „ Singer Vinger“.
Korraldajad ootavad omalt poolt aktiivset kaasalöömist nii Toila valla inimestelt kui ka kaugemalt tulijatelt. Kellel on mõni hea idee, mis võiks kokku sobida meie ühise üritusega, siis andke teada, peame nõu ja teeme ära.
Täpsema ürituse ajakava leiab igaüks, kes loeb kuulutusi või külastab internetis vastavaid lehekülgi.
Lõpetuseks ka mõnda merepäevade külastajale, mis oleks hea meeles pidada.
Üritus toimub sellel aastal kinnisel territooriumil ja on tasuline. 1 päeva pilet maksab 3€. Kui ostad kohe 2 päeva pileti, siis saad selle 5€ eest. Kui külaline on lühem kui 120 cm, siis on sissepääs prii.
Tulles üritusele ära võta kaasa oma alkoholi, sest turvamehel on õigus siis sind üritusele mitte lubada.
Tule ja tee endale hea äraolemine koos sõprade ja tuttavatega. Ütleme sõbralikult koos lustides suvele tere.

Kohtume merepäevadel, Toila Sadamas!

MTÜ Toila Jahtklubi ja tema suure hulga sõprade-toetajate nimel
Mait Põdra

Meenutus möödunud aasta merepäevadest, kui võrgust korjati valmis sprotte:)
 Foto: Lea Rand

No comments:

Post a Comment