Monday, November 26, 2012

Toila Vallavolikogu 21. novembri istungi päevakord


1. Kohalike teede ja tänavate nimekirja täiendamine
2. Maa munitsipaalomandisse taotlemine
3.Sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise kord
4. Riikliku toimetulekutoetuse ülejäägi ja sotsiaaltoetuste ning -teenuste osutamiseks ja arendamiseks eraldatud vahendite kasutamise kord
5. Täisealisele isikule hoolduse seadmise ja hooldaja määramise ning hooldajatoetuse maksmise kord
6. Koduhooldusteenuse osutamise tingimused ja kord
7. Toila valla eelarvestrateegia 2013-2016 II lugemine ja kinnitamine
8. Toila valla 2012.aasta lisaeelarve II lugemine ja vastuvõtmine
9. Toila Vallavolikogu 17.11.2010.a. määruse nr 10 „Toila valla jäätmehoolduseeskiri“ muutmine.
Muudatusi sotsiaalvaldkonna küsimustes kommenteerib 
Toila valla sotsiaalspetsialist ILONA SÄDE:
  1. Riikliku toimetulekutoetuse ülejäägi ja sotsiaaltoetuste ning -teenuste osutamiseks ja arendamiseks eraldatud vahendite kasutamise kord
Kehtestatud kord sätestab riigieelarvest toimetulekutoetuse maksmiseks eraldatud rahaliste vahendite ülejäägi ning sotsiaaltoetuste ja -teenuste osutamiseks ja arendamiseks eraldatud vahendite tingimused.
Toimetulekutoetuse ülejäägist on võimalik maksta abivajavatele isikutele toimetuleku parandamiseks täiendavaid sotsiaaltoetusi.
Sotsiaaltoetuste ja -teenuste arendamiseks eraldatud vahendeid on võimalik vastavalt kehtestatud korrale kasutada edaspidiste toimetulekutoetuse summade vähendamiseks või abivajavate isikute iseseisva toimetulemise pikemaajaliseks parandamiseks ja uute sotsiaalteenuste käivitamiseks.
Sotsiaaltoetuste ja -teenuste osutamiseks (haldamiseks) eraldatud vahendeid on võimalik kasutada teenuste administreerimisega seotud kulutuste katmiseks, sh töövahendite soetamine, täiendava töökoormuse hüvitamine sotsiaaltöötajatele, sotsiaaltöötajate koolituskulud jms.
  1. Sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise kord
Peamine muudatus uues sotsiaaltoetuste määramise korras:
  • Leibkonna sissetulekust sõltuvate toetuste hulka lisandus uus toetuse liik – toetus laste spordi- ja puhkelaagrite ning klassiekskursioonide maksumuse osaliseks kompenseerimiseks. Nimetatud toetusele kehtestab vallavalistus aastase piirmäära lapse kohta.
  1. Täisealisele isikule hoolduse seadmise ja hooldaja määramise ning holdajatoetuse maksmise kord
Kehtestatud korra järgi ei seata hooldust ning ei määrata hooldajat isikule, kellel on olemas perekonnaseaduse alusel ülalpidamiskohustusega isikud (abikaasa, vanem, täisealine laps või lapselaps, vanavanem).
Samuti ei seata hooldust isikule, kelle toimetulekut on võimalik tagada Toila Vallavalitsuse poolt korraldatavate sotsiaalteenuste osutamise, sotsiaaltoetuste maksmise, vältimatu sotsiaalabi või muu abi osutamise teel.
Isikule, kellel on olemas ülalpidamiskohustusega sugulased, seatakse hooldus vaid erandjuhul, tingimusel, et hooldusvajaduse hindamise tulemusena selgub, et isik vajab kõrvalabi, juhendamist ja järelevalvet ööpäevaringselt või kui isik vajab pidevat järelevalvet vaimse seisundi tõttu.
Hooldusvajaduse selgitab välja sotsiaalspetsialist, viies kodukülastuse käigus läbi hindamisintervjuu ja täites hooldusvajaduse ja sotsiaalteenuste määramise hindamisakti.
Hooldajaks määratud isik on kohustatud tagama hooldatavale piisava kõrvalabi ja juhendamise ning hooldatava ohutuse, arvestades tema füüsilisi ja vaimseid võimeid, samuti on hooldaja kohustatud teavitama sotsiaalspetsialisti hooldusega seoses tekkinud probleemidest ning hooldusvajaduse muutumisest 10 kalendripäeva jooksul nimetatud asjaolude tekkimisest.
Hoolduse seadmine ja hoolda määramine ning hooldajatoetuse maksmine lõpetatakse vallavalitsuse korraldusega, kui ära on langenud hoolduse seadmise tinginud asjaolud, kui hooldatav soovib uue hooldaja määramist või kui hooldaja ei täida/ ei saa täita hooldaja kohustusi.
Sotsiaalspetsialistil on õigus teostada järelevalvet hooldaja tegevuse üle ning vajadusel läbi viia korduvhindamist.
Enne 01. jaanuari 2013 seatud hooldused ja hooldaja määramised kehtivad kuni korralduses määratud tähtajani, kuid mitte kauem kui 30. aprillini 2014 a. Hiljemalt 30.aprilliks 2013 a hinnatakse hindamisinstrumendi abil kõigi hooldatavate hooldusvajadust ning vastavalt hindamise tulemusele kas jätkatakse või lõpetatakse hooldus.
  1. Koduhooldusteenuse osutamise tingimused ja kord
Koduhooldusteenus on teenus, mida osutatakse eakatele ja ajutist kõrvalist abi vajavatele täisealistele isikutele kodustes tingimustes, aitamaks neil harjumuspärases keskkonnas toime tulla.
Teenust hakkab osututama hooldustöötaja, kellega sõlmib töölepingu vallavanem või tema poolt volitatud isik.
Teenuse osutamiseks sõlmitakse teenuse saaja ja vallavalitsuse vahel kahe- või kolmepoolne leping, mis sisaldab muuhulgas osutatavate teenuse tegevuste täpset loetelu ja sagedust. Üheks lepingu pooleks võib olla ka teenuse saaja suhtes ülalpidamiskohustust omav isik.



No comments:

Post a Comment