Thursday, March 6, 2014

Aeg on hakata toimetama

Lumevaene talv ongi lõppenud. Märtsikuu algus tõi endaga kaasa meeldiva kevadelõhna ja heliseva linnulaulu ning vastlapäeva pikim liulaskmine jäigi sellel korral tegemata. Siin-seal on veel vähesest lume sulamisest tekkinud porised alad. Kevadised tuuled kuivatavad need peagi ilusasti ära. Et kevadist loodusimet saaks paremini nautida, oleks just praegu sobilik aeg hakata tegelema kevadise suurpuhastusega. Sügisestest lehesadudest on nii mõnelgi pool veel jäänud koristamata puulehed ja oksapuru. Ohtlike ja suuremõõtmeliste jäätmete utiliseerimise kohta saate infot oma valla heakorraspetsialisti käest. Menetlusteenistus kutsub kõiki kogukonnaliikmeid üles hoolikusele ja aktiivsele tegevusele, et enda kodu ümbrus saaks puhtaks. Samuti palume teie kaasabi, märkamaks neid inimesi, kes ei austa teiste tööd ja risustavad oma prahiga meie kõigi elukeskkonda (jäätmete paigutamine selleks mitteettenähtud kohtadesse, nagu näiteks metsa või võõrale maale). Oma tähelepanelikkuse ja reageerimisega distsiplineerime ja aitame õigele teele ka neid, kes ei ole veel aru saanud, kuidas on kõige õigem käituda.

Menetlusteenistus on teiega. Püüame üheskoos muuta oma elukeskkonna paremaks. Kes siis veel, kui mitte meie, suudame seda paremini teha. Kui näed jäätmete valesse kohta ladustajat, siis võimalusel pildista see olukord ja anna meile sellest teada.

Menetlusteenistus on 2011. aastal viie omavalitsuse (Illuka, Jõhvi, Mäetaguse, Toila ja Vaivara) loodud korrakaitseüksus, mille ülesandeks on riikliku järelvalve ja väärteomenetluse läbiviimine. Menetlusteenistuse koduleht www.menetlusteenistus.vaivaravald.ee


Karistusena heakorra nõuete eiramise eest näeb seadusandja ette füüsilisele isikule kuni 400 eurot ja juriidilisele isikule kuni 1300 eurot.

Jäätmete ladustamise eest selleks mitteettenähtud kohta näeb seadusandja karistusena ette füüsilisele isikule kuni 1200 eurot ja juriidilisele isikule kuni 3200 eurot.

Nautigem puhast elukeskkonda!

Marek Ranne
Menetlusteenistuse juhataja





No comments:

Post a Comment