Monday, March 31, 2014

I kooliastme minikonverents


Eesti koolides kasutusel olevas uues õppekavas on nõue, et III kooliastmes teostaksid õpilased loovtöö, mille eesmärgiks on pakkuda õpilastele võimetekohast ning huvidest lähtuvat eneseteostuse võimalust.
Toila Gümnaasiumis tulid seda ideed edasi arendades õpetajad mõttele juba I kooliastme lastele anda võimalus loov-või uurimistöödega kätt proovida.
Ettevalmistused algasid juba sügisel, mil iga laps pidi endale valima teema ja ka juhendaja. Juhendajaks valiti ikka eelkõige klassijuhataja, aga kuna üks inimene kõike ei jõua, sai leitud juhendajaid ka teiste õpetajate seast. Toomase ja Jaani vahvad isad aga võtsid oma poegade juhendamise endi õlule! Ka teiste laste vanemad olid suureks abiks oma laste tegemistel. Suur tänu teile, 3. klassi vanemad!
Uurimis-ja loovtööd saab teostada nii üksi kui ka väikeses rühmas. Teemade valik on suur ja lai ning tuli ette sedagi, et juba valitud teema sai aja möödudes ära muudetud. Paraku teema valik ei ole veel valmis töö, tuli asuda tegutsema. Mõnda last oli vaja veidi tagant torkida, teist meelitada, aga lõpuks jõudsid pooled lapsed nii kaugele, et 13. märtsil Toila Gümnaasiumi väikeses saalis kaitsta oma töid. 
Meie konverentsil oli nii publik, hindamiskomisjon kui ka veidi ärevuses tööde kaitsjad. Lapsed said näidata ning rääkida, kuidas oma tööd teostati, milliste tulemusteni jõuti ja miks just selline valik tehti. Kindlasti pakub huvi, milliseid loov- ja uurimistöid tehti! Anett-Marie, Adeele, Diana ja Marleen korraldasid klassiõhtu, Jegor ja Stefan meisterdamiste ja mängudega sõbraõhtu, Arthur ja Jan-Martin viisid läbi mudelautode võidusõidu, Berit otsis vanu jõulukaarte ja tegi jõuluteemalise stendi, kus olid ka tema meisterdused, Toomas uuris, millise tähega algavaid nimesid on Toila Gümnaasiumi algklasside laste hulgas kõige rohkem, Jaan uuris meie kooli õpetajate keskmist vanust ja vanuselist jaotust, Arminit aga huvitasid 3. klassi õpilaste kodudes elavad loomad, nende tõud, nimed ja lemmiktegevused. Haiguselaine tegi 3. veerandil meie klassis palju kurja, seetõttu ei jõudnud kõik lapsed I minikonverentsil kaitsmiseni, kuid II minikonverents toimub juba 25. aprillil, kus kõik huvilised saavad teada, mille põneva uurimise või korraldamisega 3. klassi õpilased veel tegelenud on.
Suur tänu õpilaste juhendamise eest Merike Lepsalu, Sirje Bombe ja Signe Ilmjärv, tehnika töösse sättimise eest Avar Pentel ja pildile jäädvustamise eest Maire Aul!

3. klassi klassijuhataja Kaja Oja

No comments:

Post a Comment