Monday, March 31, 2014

Noor pildis

Keeka filosoof Platon on öelnud, et „Suund, kuhu haridus inimese viib, määratleb tema tulevase elu“.


Ümara laua taga kohtuvad noored ja otsustajad on Toila valla koolinoorte initsiatiivil alguse saanud igakuine kohtumiste sari, kus lahatakse meie valla jaoks olulisi teemasid ja otsitakse esilekerkinud küsimustele üheskoos lahendusi.

Noored ja otsustajad on koos käinud juba kolm korda ning kaks viimast aruteluringi on keskendunud teemale „Kogukonna ootused koolile“.
Noored nimelt usuvad, et just kogukonna liikmed ise teavad kõige paremini piirkonna vajadusi ja suudavad leida kõigile osapooltele jõukohaseid lahendusi.

Et luubi all oli haridus, otsustati uurida lastevanematelt, õpetajatelt, vallavolikogu esindajatelt ja noortelt endilt, et mida ootavad nemad meie koolilt, õpetajatelt, õpilastelt. Arutelud, mida noored ise juhtisid, oli viljakad. Kirja said pandud mitmed tegevused, mõtted, head tavad ja tehti ka konkreetsemaid plaane.

Kavas on käima lükata arvutiõpe noorelt eakale, tuua õppetundidesse uued põnevad suunad, arvestada väljaspool kooli korraldatavaga senisest enam ka õppetöös jne.

Ülevaate 12. märtsil toimunud kohtumise aruteludest leiab Voka Avatud Noortekeskuse blogikeskkonnast aadressil www.vokanoortekas.blogspot..com või noortekeskuse Facebooki lehelt.

Aprillikuu kohtumise kuupäev ja teema ei ole veel paigas. Seega, kui ka Sinul on ideid, mille üle võiksid nii noored kui otsustajad omavahel arutleda, kutsume Sind sõna sekka ütlema.

Kirjuta meile!
Toila Gümnaasiumi ÕOV - elisabethpurga@gmail.com
Voka Avatud Noortekeskus - noortekeskus@toila.ee

No comments:

Post a Comment