Monday, March 31, 2014

Koolinoorte suusatamise MM Otepääl


Veebruari viimasel nädalal oli peamiseks lugemisvaraks erinevad ilmateated, sest sellest sõltus meie osavõtt Koolide maailmameistrivõistlustest suusatamises. Lõpuks tuli rõõmustav teade, et Otepää on suurvõistluseks valmis. 
Eesti koolidest osalesid peale Toila Gümnaasiumi veel Haanja kool, Põlva Ühisgümnaasium, Tallinna Saksa Gümnaasium ja Audentese Spordigümnaasium. Üldse osales MM-l 137 noort suusatajat üheksast riigist.


 Toila Gümnaasiumit esindasid Marten Jõeäär, Kaspar Krauvärk, Rait Mattias Salvan ja Robert Tarum. Poiste ühine arvamus oli, et väga kevadisele ilmale vaatamata olid suusarajad piisavalt heas korras, kuigi väga rasked. Aitäh treener Janek Vallimäele, kes poistele libedad suusad ette valmistas.
Avatseremoonia toimus Tehvandi suusastaadionil kõige suurvõistluse juurde kuuluvaga: hümnid, lippude sissemarss ning sportlaste ja kohtunike vanne. Peo lõpetas võimas ilutulestik.

Kahe võistluspäeva vahel oli kultuursem ja vist ka tegusam päev. Toimus väljasõit Tartusse AHHAA keskusesse, kus sai mitme tunni jooksul uudistada erinevaid atraktsioone, tutvuda ülikoolilinna ajaloo ja vaatamisväärsustega. Õhtu lõpetas üritus, mille teemaks oli “Rahvuste õhtu”, kus kõik riigid said ennast tutvustada omal maal valmistatud suupistete, infovoldikute ning tantsukavadega. Sellise võimsa emotsiooniga mindi vastu viimasele võistluspäevale. Hommikul toimus teatevõistlus, peale lõunat tegime väikese discgolfimängu, siis külastasime suusamuuseumi ja viimane ühine õhtu lõppes suure peoga.

Arvan, et vahel on olukordi, kus tõesti on osavõtt tähtsam kui võit, sest tänu osavõtule on võimalik veel suuremate sammudega edasi minna. Pikki samme spordipoistele ja kannatust treenerile.
Aitäh abi ja toetuse eest Külli Guljavinile ja Marge Rõõmusele ja suur tänu sponsoritele AS Toila Sanatoorium ja AS Voka Masin.

Maarika Raja

No comments:

Post a Comment