Wednesday, August 9, 2017

August


augustikuu ööl on mustad sametist kardinad
kullaga tikitud kuu
ja hõbedaga õmmeldud tähed
/.../
ööliblikaid keerleb heleda akna taga
salapärane on ja natuke kole
(A. Lamp)

Jah, nii see on. Aeg läheb omasoodu – juunist, kui viimati leheveergudel kohtusime, on märkamatult august saanud. Õhtuti hiilib pimedusetont põõsas ja ritsikate ühendkoorid loovad meeleolu.
Tänases lehes pühendame suure osa lastele ja noortele. On ju siiski veel laste- ja noortekultuuri aasta. Ja patt oleks tegusaid ja tublisid noori mitte märgata.
Nagu selle aasta Toila valla lehtedes kombeks, teeme juttu ühe eduka noore inimesega, kes on teel oma unistuste poole. Toredad kokkuvõtted on ka juunikuus Voka staadionil toimunud lasteaedade tantsupeost ja sellest, kuidas meie valla noored pealinnas suurel peol käisid. Sekka ka maleva muljeid, väikeste purjetajate suvelaagrist ja Laste Vabariigist.
Tõsisematest teemadest on lehes info selle kohta, et alates 1. septembrist muutuvad meie vallas prügiveo hinnad.

Kui keegi otsib teemasid, mis puudutavad haldusreformi, siis seekord sellest juttu ei tee.
Nii palju on selge, et peale oktoobris toimuvaid valimisi on uus haldusüksus Toila vald, mis hõlmab endas lisaks praegusele Toila vallale ka praegused Kohtla ja Kohtla-Nõmme vallad ja peale seda hakkab tööle juba uus volikogu.
Mis ja kuidas edasi, seda näitab aeg.
Küllap septembris keskendume juba valimiste teemadele, aga seni naudime veel suve ja sumedat augustikuud.

Päikest!


Lea Rand

1 comment:

  1. Hi It is great and so amazing post and I am enjoying to read your blog. I am very grateful for the effort put on by you, to guide us, Thank a lot for this informative post ,keep posting such type of wonderful post. Keep it up. We will also offer Raiejäätmete müük

    ReplyDelete