Wednesday, August 9, 2017

Laulu- ja tantsulustiga südamed soojaks

See suvi oma põhjamaiselt kargete õhtute ja jahedate tuultega tekitas ilmselt meis kõigis suuremat vajadust päikese ja soojuse järele.
Päikest kõigi südamesse ja põue aitasid juunikuu esimesel pühapäeval tuua mudilased. Vokas toimus III Ida-Virumaa lasteaedade laulu- ja tantsupidu. Peopäev oli piduliste auks ja korraldajate meeleheaks õnneks päikseline. Ja kui staadionimurule tekkis pisikestest peolistest koos saatjatega päikeseratta kujund, täpselt kui väikelapse käega tehtud päike paberil, siis pani see heldima iga pealtvaataja.

Olen peoga seonduvatest tegevustest varasemaltki leheveergudel teada andnud. Põgus meeldetuletus siiski veel. Peo traditsiooni algatas 2015. aastal lasteaiaõpetaja Silja Sarap. Naerumere kollektiiv soovis pärast kahte pidu Toilas korraldamise teatepulga edasi anda. Nõnda pisikese põnevusega põues oli Naksitrallide lasteaed valmis end nö proovile panema. Ütlesime „jah“ sõna üsna 2016.aasta hilissügisel. Mõttes oli luua peole uus formaat põhimõttel, et iga väike piduline on kogu aeg peol osaline. Soovisime, et hoolimata peoks ettevalmistumisest peaks peopäev olema lapse jaoks liikumist ja üllatusi pakkuv. Osalevaid lasteaedu registreerus 18. Kuna koolieelses eas on lapse tähelepanu aktiivne maksimaalselt 30-40 minutit, siis ei olnud võimalik igale tantsurühmale individuaalselt oma esinemisaega anda. Tekitasime kaks erineva tantsukava, mida koos lauludega vahelduvalt esitati. Igast lasteaiarühmast valitud solistid olid mikrofonide ees mudilaste ühendkoori- de eeslauljateks.
Osalev lasteaiarühm nägi tõeliselt kauni peolisena välja tänu hoolivale lasteaia juhtkonnale või õpetajate suurepärasele koostööle lastevanematega. Iga peoline oli peol just nii tubli kui osavõtlik ja tähelepanelik oli tema õpetaja peo ettevalmistavas perioodis olnud. Tundsime koostöövalmidust ja teame täpselt, kellega võime koos julgelt järgmisi väljakutseid vastu võtta. Suur ja ilus pilt väljakul sai kokku igast väikesest hoolimisest ja hoolivusest.
Üldisele peo meeleolule ja lapselikule lustile andis oma väärikuse rahvariiete kandmise oskus ja vastav käitumine. Aitäh, Toila Gümnaasiumi tantsurühm Kekskast ja õpetaja Kaja! Küllap nii mõnigi mudilane imetles teie tantsuosavust või täiskasvanud teie järjekindlust ja töökust suurele peole pääsemise nimel!



Aitäh, tantsurühm Kiiguri koos Anett Marie, Angelika ja Lenne Lottaga abi eest piduliste suunamisel! Aitäh, õpetaja Helle astok, kes Sa hoolid rahvatantsijate järelkasvu eest! Aitäh, Peeter, abi eest peopaiga kodusemaks muutmisel! Aitäh, armas Lidia, kes Sa kogedes esimest tööaastat muusikaõpetajana näitasid end suurepärase tegija ja meeskonnaliikmena. Aitäh, Külli, Raili, Diana, oluliste panuste eest pidu ettevalmistades ning kallid igale meeskonnaliikmele väiksema või suurema panuse eest peo kordamineku heaks! Ja uhked ja rõõmsad me oleme! Ja tänusõnu saime tagasisidedes palju! Ja edasiviivaid või julgustavaid mõtteid järgmistele korraldajatele oleme samuti lahked jagama!
Hindame kõrgelt Kultuurkapitalilt ja ideekonkursilt „Mina ka!“ saadud rahastust ning sponsorlust firmadelt Vegelog OÜ, Helter AS , AS Toila SPA ning AS Voka Masin. Ka õhupallid AGDECK AUTO´lt või õhupallipump Kontserdimajast olid meile oluliseks abiks.
Voka lasteaed Naksitrallid sai korraldamisega anda panuse mudilaste laulu- ja tantsupeo „Oleme Virumaa lapsed“ traditsiooni jätkamisele ja osakese „Eesti Vabariik 100“ juubeliürituste sarja. Osalenud lasteaedadele jäävad pidu meenutama Piret Almiste fotod ning Bruno Uustali poolt filmitu põhjal valminud DVD.
Naksitrallide pere on suurepärase koostöö ja avaliku ürituse korraldamise kogemuse võrra rikkamad ning sellest jahedast suvest hoolimata õnnelikud kogetud (südamete)soojusest.
Julie Laur
direktor

Fotod: Piret Almiste

No comments:

Post a Comment