Wednesday, August 9, 2017

Vokas oli ühel päeval Laste Vabariik

Laste ja noorte kultuuriaastal sõidab suvel mööda Eestit ringi elamustuur Laste Vabariik. See on ettevõtmiste sari, mille eesmärgiks on tähistada koos lastega Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Laste Vabariik läbib perioodil maist septembrini 2017 kõik Eesti maakonnad. Laste Vabariigis on 3 tegevusala: Etenduseala, kus toimub etendus ning kohalike laste ja noorte programm, kus saab vaadata, kuulata ja kaasa elada; Mänguala, mille sisustavad projektis osalevad partnerid – elamuskeskused, muuseumid ja teised igapäevaselt lastele tegevusi pakkuvad partnerid, kus saab seigelda, mängida ja ise avastada; Töötubade ala, kus toimuvad projekti kaasatud partnerite töötoad, kus saab ise luua, meisterdada ja nuputada.

18. juunil oli Laste Vabariik Vokas.
Nagu mujalgi, said ka meie lapsed ja kõik huvilised osa ja kaasa lüüa erinevatel aladel.
Etenduse loo on kirjutanud Kätlin Vainola ja lavastanud Taavi Tõnisson. Loo peategelased on saja-aastased vanaprouad Hulda ja Gulda, kes peavad vanakraamipoodi ja hakkavad valmistuma Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Läbi poes olevate esemete ja sünnipäevatordi valmistamise tuleb kokku lustakas lugu, mis räägib meist endist, eestlastest ja Eestist, meie elust ja tegemistest ja sellest, mida peame oluliseks ja väärtustame.
Päeva teises pooles sisustasid etenduseala enda kultuuriprogrammiga kohalikud lapsed ja noored.
Mängualal ehk labürintlinnakus sai avastada erinevaid maailmu – piiluda Eesti maa-alla ja merepõhja, heita pilk taevasse ja loodusesse, kuulata Eestimaa hääli, avastada nii omast kui uut.
Töötubasid viisid Vokas läbi AHHAA teadusteater ja Eesti Tervishoiumuuseum. 
Foto: Anneli Kengsepp
Oma lugemispesaga olid väljas Voka ja Toila raamatukogu. Miisu lugemispesas sai lugeda kassiteemalisi raamatuid, iga laps sai endale meisterdada paberist kassi ja mängida kalapüüdmise mängu.


Lea Rand

No comments:

Post a Comment