Wednesday, February 14, 2018

Kristjan Üksküla Voka Rahvamajas EV100


Head sõbrad!

Kutsume teid 25. veebruaril kell 16.00 Voka Rahvamajja Eesti Vabariigi sünnipäevakontserdile!

Eestile laulab näitleja ja muusik Kristjan Üksküla.

Kristjani suureks inspiratsiooniks ja võimaluseks otsida tõde on muusika ja poeesia. Sõnastada öeldamatut, püüda püsimatut, talletada tardumatut. Tabada hetkekski tõde ja jagada seda oma ebatäiuslikul viisil teistega. Elukutselt on Kristjan näitleja ja omab täpselt samu eesmärke ka teatritegemises. 

Laule ja luuletusi on Kristjan kirjutanud lapsepõlvest peale ja tajub, et lapsepõlv on sügavalt sisse juurdunud ka tema loomingusse. Ühel hetkel avastas Kristjan enda jaoks sellised luulesuurkujud nagu Shakespeare, Puškin, Under, Viiding, Hirv ja viisistas põhiliselt nende tekste, aga viimasel ajal on julgenud rohkem ka enda kirjutatud tekste laulda. 

Nii mõnedki laulud on sündinud teatrist ja näitekirjandusest tõukuvalt. Tema heliloomingus on palju mõtlikku ja meditatiivset, aga mõnda ka hoogsat ja rütmikat. Mõjutusi on eesti folgist, vene romanssidest ning rahvalauludest ja – tantsudest, soome-ugri pärimusmuusikast, aga ka tänapäeva heliloojatest.

Kristjan Üksküla on Tallinna Linnateatri näitleja. Lisaks näitlemisele on ta ka lavastanud nii Linnateatris kui Theatrumis, samuti töötab ta näitlejameisterlikkuse õppejõuna Vanalinna Hariduskolleegiumis ja Tallinna Balletikoolis.

Olete väga oodatud, et veeta koos üks hubane pärastlõuna!

No comments:

Post a Comment