Wednesday, February 14, 2018

Tegusad „Merekivid”

Ei tule aastad ilma tööta, ei ole päevi ilma ööta.
Elatud aastad meid nooreks ei tee, kuid vanad ei ole me ometi veel.
Elu veel erksamat elamist nõuab, ette võtta veel paljugi jõuad.
(Tundmatu autor)

Toila aleviku pensionäride seltsingu „Merekivi” liikmed õnnitlevad eakaaslasi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul! Soovime kõigile hääd tervist, tublisid ettevõtmisi ja nende kordaminekuid järgneval sajal aastal!

Meie armsas Toila seltsimajas käib juba aastaid vilgas tegevus ja selle üle on vaid hea meel, et see vana maja jälle elab ja pakub võimalust kooskäimiseks mitte ainult meile, vaid kogu vallarahvale.
Meid külastavad maakonnas tegutsevad pensionäride ühingud oma laulu- ja tantsulugudega. Oleme saanud nautida teatrietendusi ja kontserte, mis siia kaugemaltki jõudnud.

Meie oma rahvatantsijad on esinenud kohapeal ja ka väljaspool Toilat. Seltsimajas käivad koos rahvatantsijad ja võimlejad. Meil on olnud võimalus saada osa huvitavatest loengutest – igale maitsele midagi.
„Merekivi” rahvas käib koos iga kuu viimasel neljapäeval. Ega me niisama „kohvitamas” ei käi. Õnnitleme kuu juubilare, arutame aktuaalseid päevaprobleeme, teeme plaane järgmisteks kohtumisteks – keda kutsuda, kellele külla minna, kuhu järgmine ekskursioon korraldada. Meie viimane väljasõit oli Lääne-Virumaale – tegime nö mõisatuuri. Paljud meist ei olnud paljudest kohtades varem käinud, nii et oli väga huvitav.
Kui õnnesoovid ja lilled juubilaridele üle antud ja väike naps tehtud, siis tunned, kuidas veri soontes kiiremini voolama hakkab. Rütmikate helide saatel saab teinekord ka mõni „valtser” tehtud. 

Kas siis kaheksakümneaastasel või vanemal sobib seda teha? Ikka sobib. Sosistad partnerile kõrva, et ta ta hoiaks sind, kui tasakaal kaduma hakkab ja nii need valsikeerud tehtud saavad. Väike vallatus tõstab toonust, parandab enesetunnet ja vaatadki jälle tulevikku optimistlikumalt.

Kutsume oma seltskonda uusi liikmeid. Ruumi on meil vabalt, see on soe ja pererahvas on lahke.
Teeme ettepaneku, et kõik uues Toila vallas tegutsevad pensionäride ühingud võiksid korra või paar omavahel kokku saada. Esimene kohtumine võiks toimuda juba tänavu Toilas jaanipäeval.

Parimate soovidega
Helve Luus (üks „merekivike”)


No comments:

Post a Comment