Friday, June 1, 2018

Ida-Viru keskregiooni noored said tunnustust!


Ida-Viru keskregioon, kuhu kuuluvad Toila vald, Kohtla-Järve linn ja Jõhvi vald, osaleb KOV koostöögruppide tegevussuunas, mille eesmärk on laiendada noorsootöös osalemise võimalusi ja suurendada noorte kaasatust noorsootöösse piirkondlikul tasandil. Tegevuste elluviimist toetab riiklikest ja Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest Eesti Noorsootöö Keskus.

Programmi raames tunnustati Ida-Viru keskregiooni ettevõtlikke noori, mille eesmärgiks on tutvustada ja esile tõsta noorsootöösse panustanud ning valdkonda edendanud noori ning silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi, millel on oluline mõju antud piirkonnale. Kandidaate võisid esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud (sh noored ise, lapsevanemad, organisatsioonid, koolid, kohalikud omavalitsused jne).

Toila abivallavanem Kerda Eiert ja Aasta tegija 2018 Maria Helene Sternhof
Tunnustamisele esitati kolmes vanusegrupis (vanuses 7-12, 13-17, 18-26) ning kaheksas erinevas kategoorias kokku üle 70ne kandidaadi. Pidulik vastuvõtt, kuhu olid kutsutud kõik konkursile esitatud noored koos kaaslasega, toimus 10. mail Kohtla-Järve Kultuurikeskuses. Toila vallast oli nominente erinevatesse kategooriatesse ja vanusegrupidesse kokku 12: Elise Jalonen, Anu-Liis Porman, Maria-Helene Sternhof, Pipi Triinu Nõmmiste, Mikk Marten Mikita, Marit-Jenna Seppar, Laura Viiol, Teet Andreas Salvan, Priit Teelahk, Kristina Gukk, Diana Dolganova, Carmelyta Soone.

Toila valla noortest pälvisid tunnustuse:
Aasta Kodanikujulgus 2018
ELISE JALONEN
Elise on aktiivne koolielu korraldaja, teinud silmapaistvaid tegusid ja andnud suure panuse Ida-Virumaa noortekogusse, propageerinud tervet meie maakonda SeiklusmaaTV ja Ida-Viru turismiklastri kaudu. Ta on väga tugev meeskonna liige, oskab hästi oma mõtteid ja ideid kokku panna, toetab teisi ja muretseb selle eest, mille eest ta vastutab. Tähtsamate kooliürituste planeerimisel on ta tihti kaastegev, näiteks aastalõpuball, komöödiaõhtu, lõpukell, aktused jms. Seejuures on oluline välja tuua, et tema jaoks on oluline täpsus, kokkulepped, ta analüüsib oma samme ja teeb pärast ürituse toimumist järeldusi ja ettepanekuid.
Aasta hea idee 2018
ANU-LIIS PORMAN
Anu-Liis paistab teiste omavanuste noorte seast silma oma julguse, pealehakkamise ning ühe geniaalse ideega – viia koolis läbi koolikiusamist ennetavad loengud. Noor tütarlaps leidis, et haridussüsteemis tegeletakse koolikiusamisega liiga vähe või siis liiga hilja ning selle asemel, et pealt vaadata, kuidas koolis noored õpilased üksteist norivad ja togivad, otsustas ta oma panuse anda. Ta viib koolis läbi töötoa/loengu, kus räägib oma kiusamiskogemustest esimese kooliastme õpilastele, kuna tihti saab koolikiusamine alguse just sellest kooliastmest.
Aasta tegija 2018
MARIA-HELENE STERNHOF
Maria-Helene on ääretult tegus noor, kelle silmades on pidevalt sära ning kellest pakatab ülevoolavat energiat. Oma vanuse kohta on ta vägagi küps ning tema arvamused ja väljaütlemised on alati kaalutletud. Samuti on ta äärmiselt aus, nii teiste kui ka näiteks enda võimete hindamise suhtes. Ta võtab peaaegu, et kõikidest noortekeskuses pakutavatest tegevustest aktiivselt osa ning veab ka mitmeid tegevusi ise eest. Ta on aasta „tegija“, kuna nii palju ja niivõrd suuremahulisi tegevusi jõuab ette võtta vaid tõeline tegija!
Eripreemia
PIPI TRIINU NÕMMISTE
8. klassis õppiv Pipi Triinu saavutas 3. jaanuaril Hollandis Veldhovenis toimunud line-tantsu maailmameistrivõitslustel teen-newcomer`i esikoha. Ta osales seal esmakordselt. Osalejaid oli kokku üheksa. Eelnevalt võttis ta osa Balti ja Leedu meistrivõistlustest ning Tšehhi lahtistest meistrivõistlustest, kus kõigil kolmel võistlusel saavutas ta 2. koha. Ta on line- tantsu tantsunud 7-8 aastat. Tema juhendajateks on Katrin Rõõmus ja Pille Naur.
Täname kõiki aktiivseid ja hakkajaid noori ning samuti täname kõiki toetajaid, kes noorte tunnustamist oluliseks pidasid.

Elisabeth Purga


No comments:

Post a Comment