Friday, June 1, 2018

Juuni



Aasta on juba peaaegu poole peale saanud, talv ja kevad läinud lennates ja lasteaedades ning koolides on käes pereheitmise aeg. 
Sellist „medalisadu” nagu Toila Gümnaasiumis tänavu on, pole mitmel aastal olnud ja tublidest noortest on ainult rõõmu.

Loodan, et noored on leidnud oma tee, mida mööda minema hakata, et kusagil pilvepiiril särab nende jaoks täheke, mille poole püüda ja unistustest ei tohiks noortel inimestel ju ometi puudu tulla. Seiklusterohket rännakut oma tähe poole! Ühte asja tahaks teile, head koolilõpetajad, küll südamele panna – ärge kartke riskida. Vahel võib riskide võtmine lõppeda küll ebaõnnega, kuid igast ebaõnnestumisest saab võtta õppust järgmiste õnnestumiste jaoks. Keegi on öelnud, et vagurad pärivad maailma, ülejäänutest saavad tähed. Usun, et igaühest võib saada täht. Valik on teie!

Käes on jaanikuu – kõige lühemate ööde kuu. Vaevu jõuab päike mere taha vajuda, kui juba uus päev idakaarest tõuseb. Jaanipäev on meie rahvakalendris ja ajaarvamises tähtsal kohal. Eks öelda ju naljatamisi, et elame jõulust jaani ja jaanist jõulu. Jõuludeni on õnneks veel mõned kuud aega, aga jaanipäev koos jaanilõkke ja kõige sinna juurde kuuluvaga kohe-kohe ukse ees. Kuna tänavu on olnud väga soe ja kuiv maikuu, siis olgem tuld tehes väga ettevaatlikud ja hoolsad, et jaanitulest suuremat pahandust ei tekiks.

Juunikuusse jääb ka teine meie rahva jaoks oluline päev – Võidupüha. Sel päeval mõtleme ehk korraks rohkem neile, tänu kellele oleme saavutanud vabaduse ja ka sellele, kas me seda alati hinnata oskame.

Soovin kõigile valla lehe lugejatele ilusat suve! 
Eks see ilu on igaühe jaoks erinev – nii et võtke algavast suvest just see, mis on teie jaoks ilus ja meeldejätmist väärt. Koguge emotsioone ja rõõmsaid hetki, salvestage need mällu või fotodele või moosipurki, et siis sügisel, kui suur hall peale tuleb, oleks neid hea meenutada.

P.S. Juulikuus Toila valla lehte ei ilmu. Loodetavasti kohtume augustis.

Päikest kõigile!
Lea Rand

No comments:

Post a Comment