Thursday, April 2, 2020

Mis on seoses eriolukorraga muutunud Toila vallas?


Meie kõigi elukorraldus on peale Vabariigi Valitsus väljakuulutatud eriolukorda muutunud uskumatu kiirusega. Iga tegevusega, iga otsusega, mis langetada tuleb, käib kaasas mõte koroonaviirusest. Igas tegevuses on meie möödapääsmatuks kaaslaseks saanud arvuti ja ilma internetita ei kujuta hetkegi ette.
Märksõna on elukorralduse muutumine. Mis on muutunud Toila vallas?
E-õppele on üle läinud Toila Gümnaasium ja Kohtla-Nõmme Kool. Kuigi kartsime, et sellest tuleb palju arusaamatusi ja takistusi, siis tänaseks tundub minevat arvatavast rahulikumalt. Mitte ainult lapsed, vaid ka õpetajad on haaratud innovaatilisest maailmast. Muidugi on raske, aga see annab võimalusi uutele ideedele ja põnevate tegevuste väljamõtlemisele. Lapsevanemate roll on mitmeid kordi laienenud.
Toila Vallavalitsusel tuli teha karmimaid otsuseid lasteaedade osas, et takistada viiruste levikut. Lasteaedae juhid küsitlesid lapsevanemaid ja selle tulemusel sulgesime alates 16. märtsist Voka ja Kohtla-Nõmme lasteaiad kaheks nädalaks. Tänaseks on olukord muutunud. Lasteaialaste vanemad, kelle igapäevatöö on seotud elutähtsate teenuste osutamisega või teenindussektoris – pääste, politsei, meditsiinis, kauplustes. Nende töö peab jätkuma ja seetõttu on alates 01.04.2020 Voka lasteaias Naksitrallid ja Kohtla-Nõmme Kooli lasteaias avatud valverühm. Koht valverühmas tagatakse elutähtsate ja riigi kestlikuks toimimiseks hädavajalike valdkondade töötajate lastele lapsevanema kirjaliku avalduse alusel.
Peame kõik aru saama, et mida vähem me liigume avalikes kohtades ja oleme kontaktsed teiste inimestega, seda vähem on riske nakatumiseks.
Vallavalitsus on oma töö ümber korraldanud.
Vallavalitsuse ö toimub kaugtöö vormis. Elanike vastuvõttu vallamajas kohapeal ei toimu. Suhelda saab telefoni või e-kanalite kaudu.

Vältimatult vajalike kohtumiste osas palume ametnikuga eelnevalt kokku leppida.
Jätkuvad need rahvastikutoimingud, mis nõuavad isiklikku kohale tulemist (nt sünni registreerimine, elukohateate esitamine): sündi on võimalik registreerida e-teenusena portaalis rahvastikuregister.ee. Teenus on kättesaadav kõikidele vanematele s.t. nii abielus, mitteabielus kui üksikvanemad. Palume praeguses eriolukorras tungivalt vastsündinute vanematel kasutada sünni registreerimiseks e-teenust, et vältida asutustes käimist ja nakatumist. Kui portaali rahvastikuregister.ee kaudu ei ole seda võimalik teha, siis tuleb esitada vastav avaldus Toila vallavalitsusele. Palume selleks eelnevalt telefoni teel ühendust võtta telefonil: 3369 845; +372 5169154
Elukohateadet (elukohateade) on võimalik vallavalitsusele esitada posti teel – Toila Vallavalitsus, Pikk 13a, 41702 Toila. Elukohateatele tuleb lisada koopia isikut tõendavast dokumendist
digiallkirjastatult e-posti aadressile toilavv@toila.ee, kasutades e-rahvastikuregistri iseteenindusportaali.

Vältimatu sotsiaalabi osutamiseks saab helistada telefoni või kirjutada e-posti teel.
Sotsiaaltoetuste avaldusi s.h. toimetulekutoetuse avaldusi saab esitada kontaktivabalt Toila vallamaja postkasti, mis asub vallamaja sissepääsu eesruumis. Kohtla-Nõmme ja Kohtla teenuskeskuste ning Voka sotsiaali postkastid asuvad sissekäigu ees. Taotluse võib esitada ka vabas vormis (ei ole vajalik ankeet).
Sotsiaaltöö spetsialist Kersti Tammesaar +372 53316693; kersti.tammesaar@toila.ee
Sotsiaaltöö spetsialist Krista Kool +372 53419885; krista.kool@toila.ee
Soovitus valla inimestele, kui märkate ja teate üksi elavaid eakaid inimesi, kes vajavad abi, palun andke nendest teada eelpool nimetatud telefoninumbritel.
Kultuur, spord ja vaba aja veetmine elab samuti muutuste tuules ja võimalikult viirusevabalt. Keelatud on kõik avalikud kogunemised, etendused, kontserdid, konverentsid, spordi- ja liikumisüritused.
Suletud on kõik muuseumid, kultuuriasutused. Toila Vallaraamatukogu koos haruraamatukogudega on lugejatele suletud kuni 1. maini 2020. Raamatukogud pakuvad kontaktivaba laenutuse võimalust.Suletud on basseinid, ujulad, veekeskused, spaad, saunad, spordihooned, spordisaalid, jõusaalid, spordiklubid jms.

Piirangud on selleks, et neist tõemeeli kinni pidada. Suhtugem olukorda arusaamisega ja tehkem kõik selleks, et nii meie ise kui meie kaaskondlased jääksid terveks.

Hoidkem üksteist ja säilitagem rahu!

Eve East
vallavanem


3 comments:

  1. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.
    SEE LAEN on kõigile kättesaadav

    ReplyDelete
  2. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused.

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  3. Kas vajate võlgade kustutamiseks kiireloomulist laenu või oma äritegevuse parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest oleme siin selleks, et kõik teie finantsprobleemid minevikku jätta. Võtke meiega ühendust meili teel:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    See on Ocean Finance'i hüpoteegid. Pakume laenu huvilistele mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik ulatub 5 000,00 eurost kuni 100 000 000,00 euroni.

    ReplyDelete