Thursday, April 2, 2020

Oluline info eriolukorra ajal!


Koroonaviiruse suurim riskigrupp on vanemaealised ehk üle 60-aastased ning krooniliste haigustega inimesed. Selles vanuses olevad töötavad inimesed peaksid võimalusel töötama kodust. Kõigil üle 60-aastastel soovitab terviseamet vältida rahvarohkeid kohti, püsida võimalusel kodus ja vältida igal juhul kokkupuuteid haigustunnustega inimestega ning suhelda laste ja lastelastega vaid telefoni või elektrooniliste kanalite kaudu.

Et muutunud olukorraga paremini hakkama saada, pea kinni järgmistest nõuannetest:
* Jälgi igapäevast rutiini
Püüa kodus olles nii palju kui võimalik säilitada oma tavapärane rutiin, järgides üldtervisliku eluviisi põhimõtteid. Kui võimalik, viibi iga päev värskes õhus.
* Ära võta lapselapsi enda juurde hoida
Teadaolevalt ei ole koroonaviirus lastele väga ohtlik, küll võivad lapsed olla viiruse edasi kandjateks. Haigestumise vältimiseks ära kutsu praegu külla või võta hoida lapselapsi või teiste lähedaste lapsi.
* Kasuta lähedastega suhtlemiseks telefoni või internetti
Suhtle oma lähedastega igapäevaselt, kuid soovitatavalt telefoni, e-kirja, kiirsõnumite või sotsiaalvõrgustike teel ning väldi võimalusel füüsilist kontakti. 
* Väldi kaupluse ja apteegi külastamist
Võimalusel ära käi ise poes ja apteegis, selle asemel palu seal käia lähedastel või kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötajal. Koosta poe- ja apteeginimekirjad (piisava varuga) ja lase abistajatel kõik asjad ühe korraga tuua ja üle ukse anda.  Kui tarvitad igapäevaselt retseptiravimeid, palun jälgi, et sul oleks vähemalt ühe kuu varu olemas. Digiretsepte saab välja osta ka teine inimene. Apteegis retseptiravimeid ostes on vaja selle inimese ID-kaarti, kes ostab ning selle inimese isikukoodi, kelle nimele ravimid on välja kirjutatud, kelle jaoks ostetakse.
* Vajadusel palu abi kohalikult omavalitsuselt
Kui vajad abi toidu, ravimite ja muu vajaliku kättesaamisega, tasub võtta ühendust naabrite ja kogukonnaga ning uurida, kas neil on võimalik toidu või ravimite toomisega aidata. Kui ümbruskonnas pole kedagi, kes saaks abistada, tasub ühendust võtta oma elukohajärgse valla- või linnavalitsuse sotsiaalosakonnaga, kes vajadusel aitab.
Vältimatu sotsiaalabi osutamiseks (toimetulekutoetuse taotluste vastuvõtt, koduhooldus) palume kontakteeruda telefoni või e-posti teel.
Sotsiaaltöö spetsialist Kersti Tammesaar +372 53316693; kersti.tammesaar@toila.ee
Sotsiaaltöö spetsialist Krista Kool +372 53419885; krista.kool@toila.ee
Sotsiaalosakond palub märgata üksi elavaid eakaid inimesi ning abivajajatest teada anda eelpool nimetatud telefoninumbritel.


Olulised telefoninumbrid!
📍 1247 – Käitumisjuhised eriolukorras toimetulekuks ja koroonaviirusega seotud küsimustes (24h, tasuta)
📍 1220 – Perearsti nõuandetelefon eesti ja vene keeles, pakub meditsiinialaseid nõuandeid ja konsultatsiooni (24h, tasuta)
📍 53 01 9999 – Välisministeeriumi konsulaarinfo, kui oled välismaal hätta jäänud (24h)
📍 112 – Hädaabinumber kiirabi, pääste ja politsei kutsumiseks (24h, tasuta)
Olge terved ja püsige võimalusel kodus!


Toila perearst Juta Kogan koos pereõdedega Alina Rondel ja Angelika Kaldre on kättesaadavad tööpäevadel: esmaspäev ja kolmapäev 9.00-20.00; teisipäev, neljapäev ja reede 9.00-17.00.
Ajutiselt on peatatud plaanilised vastuvõtud. Tungiv palve – ärge külastage tervishoiuasutusi ilma mõjuva põhjuseta! Isegi selles olukorras, vastavalt olukorrale, proovige enne kontakteeruda telefoni või emaili teel (samuti oleme kättesaadavad Viberi, WhatsApp ja sms kaudu).
Eriolukorra ajal ei ole vaja pöörduda meie poole muredega, mis ei nõua kiiret lahendamist 2-3 nädala jooksul (nt. kolesterooli taseme kontroll; mõtetega: "Pole kaua käinud arsti juures"; pool aastat valutab selg; kaalulangetamise konsultatsioon; profülaktiline vastuvõtt jne). Riskirühmadeks on eakad, krooniliste haigustega või nõrga immuunsüsteemiga inimesed. Nende inimeste jaoks on koroonaviirus eriti ohtlik! Ärge külastage terve perega kaupluseid! Külaskäigud on samuti vastunäidustatud. Jalutamine värskes õhus on tervislik ja isegi soovituslik. Võimalusel jääge koduseinte vahele, et vältida viirusega võimalikku kokkupuudet. Informeerige oma lähedasi, eakaid vanemaid ja sugulasi. Peske sageli seebiga käsi ja kasutage antiseptikut.
Järgige Terviseameti juhiseid. Säilitage rahu! Olge ettevaatlikud ja suhtuge olukorda adekvaatselt ja tõsiselt.


Doktor Maria Aleksandrova töökorraldus eriolukorra ajal
Seoses eriolukorra kehtestamisega tohib perearstikeskusse kohale tulla ainult eelneval kokkuleppel ja õigeks ajaks. Tel. 3343918; 58879877; 58879800

Kui olete kohale tulnud eelnevalt registreerimata, tuleb Teil jääda tänavale ja helistada perearstikeskusesse. Vajadusel pakutakse Teile vastuvõtuaeg.
Riiklik otsus tõsta tervisesüsteemi valmisolek kõrgemale tasemele toob kaasa ajutised ja vajalikud muudatused kõikide tervishoiuasutuste töös. Alates 16.03.2020 on ümber korraldatud ka OÜ Astermed töö.
Töökorraldust on muudetud selleks, et välistada koroonaviirusnakkuse edasist levikut ja anda abi ohtlikus seisus inimestele.
Pandeemia ajaks on perearstikeskuse töös tehtud järgmised muudatused:
1. Kasutatakse igal võimalikul juhul kaugtöö võimalusi, sh ka e-mail ja Skype: Tel.  3343918;  58879877; 58879800, astermed2@gmail.com
2. Peatatud on perearstikeskuste plaanilised vastuvõtud ja ennetustegevus.
3. Tervete imikute vastuvõtt jätkub teisipäeviti (hoitakse eraldi nakkushaigetest). Väikelapsega võib vastuvõtule tulla üks terve täiskasvanu.
4. Perearstikeskusesse palume pöörduda telefoni ja e-posti teel ja ainult tervisemuredega.
5. Töövõimetus- ja hoolduslehti saavad inimesed taotleda digitaalselt läbi Patsiendiportaali
www.digilugu.ee.
6. Perearstikeskusse vastuvõtule kutsutakse vaid inimesed, kelle puhul on kahtlus, et neil on meditsiinilist sekkumist vajav seisund. Vastuvõtule tuleku vajalikkuse otsustab telefoni vastu võtnud õde või arst.
7. Perearstikeskusse tohib kohale tulla ainult eelneval kokkuleppel ja õigeks ajaks.
8. Vastuvõtul ei tohi olla kõrvalisi isikuid.
9. Kui olete kutsutud vastuvõtule ja Teil on infektsiooni sümptomid, palun  kasutada maski või selle puudumisel kata nägu ühekordse salfrätiga.
10. Perearstikeskusesse sisenedes palun peske käed!
11. Kui Teil on infektsioonhaiguse sümptomid, palume võimalikult vähe puudutada perearstikeskuses olevaid esemeid ja pindu – ärge nõjatuge vastu seinu või registratuurilauda, ärge puudutage mööblit.
12. SARS-CoV2  analüüside tegemist perearstikeskuses ei toimu!
 

2 comments:

  1. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.
    SEE LAEN on kõigile kättesaadav

    ReplyDelete
  2. Tere,

    Jõululaen taotleb kohe ...

    Kas vajate kiiret laenu? olen erainvestor, annan laenu huvitatud üksikisikutele ja ettevõttele, kes heas usus laenu otsivad. Kas vajate tõsiselt kiiret laenu? siis oled õiges kohas. Anname välja ärilaenu, isikliku laenu, mille minimaalne summa on 1000,00 eurot ja maksimaalselt 40 000 000,00 eurot, võtke meiega ühendust oma laenutaotluse saamiseks 2% madala intressimääraga, et rahuldada teie nõudmist ja leppida kokku finantsprobleemides. Võtke ühendust meile täna e-posti teel: odiontwinsfinanceaus@gmail.com

    Täitke see teave allpool

    Täisnimed:
    Riik:
    Telefoninumber:
    Vajalik laenusumma:
    Laenu kestus:
    Kuu sissetulek:
    Kodu aadress:

    Täname, kui ootame teie vastust

    Võtke ühendust ka whatsappi kaudu: +12149748303
    Lugupidamisega,
    Laenu- / finantspakkujad.
    Odion Twins

    ReplyDelete