Wednesday, May 12, 2021

Saame tuttavaks!


 

... abivallavanem Maarika Tarum.

1. Kes Sa oled ja kust tuled?

Olen Maarika ja tulen ikka siitsamast Toilast. Oma vanematele olen vanem laps ja õele vanem õde. Kahe poja ema ja ühe tüdrukutirtsu vanaema.

2. Öeldakse, et me kõik tuleme lapsepõlvest. Kus möödus Sinu lapsepõlv ja mida Sa sealt kaasa oled saanud?

Olen juurtega Ida-Virumaalt, lapsepõlv ja kooliaeg möödusid Kohtla-Järvel. Nagu ikka iga lapse lapsepõlves on olnud nii vett kui vilet. Kuna kooliaeg jääb nõukaaega siis meenuvad teatud tolleaja poliitiliste figuuride pildid ja tsitaadid. Sellega kaasnesid gaasimaskide pähe toppimine ning sportlik rivitrenn. Koolide kaupa käisime sügiseti kolhoosis abis kartuleid noppimas. Ning kui hästi maitses kolmekopikaline gaseeritud vesi tänava veeautomaatides, mäletate!

Kooliajal sai legendaarse pedagoogi Eike Rõõmuse juhendamisel aktiivselt tegeletud rahvatantsuga. Kui meenutada kooliaega, siis õpilastena saime me kõik vajalikku tähelepanu pedagoogide poolt ja tundub, et märkamist ning hoolivust oli siis rohkem. Lastel ei olnud koolis võimalust „ära kaduda”, kiirelt reageeriti ja leiti põhjustele lahendused. Tegelikult oli tagasi vaadates põnev ja huvitav omamoodi aeg. Tolleaja lastena oleme saanud kaasa enam distsiplineeritust ja vastutustunnet ning lugupidamist vanematesse.

3. Kelleks tahtsid lapsepõlves saada?

Kes seda nüüd täpselt mäletab. Nagu igal lapsel vahetusid soovid vastavalt olukorrale ja sündmusele.

4. Kus oled õppinud? Miks valisid just selle eriala?

Oma haridusteed alustasin Kohtla-Järvel IV 8-klassilises koolis. Olen omandanud juriidilise hariduse ja oman teadmisi sotsiaalteaduste valdkonnas. Peale juriidilise hariduse omandamist töötasin sotsiaalvaldkonnas ja iseenesest oli loomulik sotsiaalvaldkonna teooria teadmiste omandamine. Eks elu ise on ju iga päev üks suur iseseisev õppimine.

5. Kus Sa oled varem töötanud?

15 aastat olin Ida-Virumaa ühe suurema omavalitsuse sotsiaalhoolekandekeskuse direktori asetäitja. Antud ametikohal töötamine andis väga tugeva põhja, kuna kogu sotsiaalvaldkond arenes sel ajal väga kiiresti ja omavalitsustele tuli üha enam selle valdkonna korraldamise ülesanded ja nende muutustega tuli kiiresti kohaneda. Enne Toila Vallavalitsusse tulemist olin viis aastat ametis Sotsiaalkindlustusameti lastekaitse osakonnas.

6. Kui valmis oled muutusteks – uuteks kohtadeks, uuteks inimesteks?

Muutused on paratamatus ja nendega tuleb kohaneda. Juhuse tahtel on siin palju tuttavaid juba eelnevast, kellega on saanud tööalaselt koostööd teha. Uued väljakutsed ja uued inimesed teevad ikka ärevaks, kuid nõustuste ju, et muutused meie elus on paratamatud ja neid ei saa vältida. Muutustega kohanemine teeb meid vastupidavamateks. Uute tutvustega kaasnevad uued kogemused ja sageli ka uued teadmised.

7. Mis on Sinu jaoks elus tähtis?

Inimesed minu ümber, hetked, mida veedad oma lähedaste ja pereliikmetega. Pere ja lähedaste heaolu ning vanemate tervis. Olla positiivne, igast olukorrast on väljapääs ning lahendus.

8. Mis teeb tuju heaks?

Positiivsus. Teaduslikult on tõestatud, et ilm mõjutab tuju, seega loodame, et kevade saabudes on päikesepaistet üha rohkem ning see toob sära silmadesse kõigile. Päev ilma ühegi probleemita, see on imeline.

9. Hobid? Meelistegevus vabal ajal? Kuidas Sa puhkad?

Võimalusel püüan lugeda erialast kirjandust, erinevaid uuringuid ja seisukohti. Vaba aega, nii palju kui seda on, püüan veeta oma lähedastega, avastada uusi kohti, nautida head sööki ja jooki.

10. Mida hindad inimestes? Elus üldse?

Heatahtlikkust ja avatust, ausust ja optimistlikku meelt. Tööalaselt ootan inimestelt valmisolekut muutusteks ning oma töökoha laia vaadet ning aktiivseid mõtteid arenguks.

11. Kuidas Sa Toilasse abivallavanemaks sattusid? Milliste valdkondadega Sa tegeled?

Nagu ikka, oli põnev konkursikuulutus, head sõbrad ja tuttavad, kes lükkasid tagant sellel konkursil osalema – ja nii lihtne see oligi. Minu töö valdkonnad on sotsiaal, haridus, kultuur ja sport.

12. Millised on muljed peale esimesi töökuid?

Tööpäevad mööduvad linnulennult ja sisseelamine on läinud hästi kiiresti, kuid käsikäes pandeemia olukorraga. Ja nagu ikka – tänapäeval igav ei ole!

13. Millised on Sinu valdkonnaga seotult suuremad väljakutsed, olulisemad tegevused?

Inimeste heaolu tagamisse tuleb panustada iga päev. See valdkond on pidevas arengus. Eks oleme ka oma spetsialistidega seadnud endale eesmärgiks olla laste- ja peredekesksed, olla iga valla kodaniku jaoks olemas ning leida lahendusi erinevatele olukordadele mis igapäevatöös ette tulevad. Leian, et on äärmiselt oluline, et ükski vallakodanik ei tohiks karta ega tunda hirmu pöörduda spetsialisti poole nõu ja abi saamiseks. Püüame omalt poolt enam panustada inimese toetamisse erinevate teenustega. Oluline on väärtustada iga kodanikku, jõustada ja toetada teda igapäevaeluga toimetulekul. Väljakutse on arendada koduteenuseid ja läbi selle toetada omastehooldajaid ja erivajadusega valla elanike. Toetada vanemaid laste kasvatamisel läbi vanemlusprogrammide nagu näiteks Imelised aastad. Märksõnaks on kindlasti meile kõigile „Märka abivajajat ja anna teada!” Olgu selleks laps, vanem, kolleeg, eakas naaber – oluline on märgata ja hoolida ning mitte jääda ükskõikseks.

15. Kui saaksid esitada kolm soovi kuldkalakesele, siis mis need oleks?

Igale inimesele rõõmu ja positiivsust ning rahulolu. Oleme tihti nii hõivatud oma püüdlusega õnnelik olla, et unustame praeguses hetkes elamise. Igapäevane hetke väärtustamine ja tänulikkuse näitamine ongi õnne igapäevane kogemine – ärgem unustagem seda. Arvan, et me kõik sooviksime ühte ja sama – COVID-ivaba maalima.

Aitäh ja edu Sulle Sinu töös!

Küsis Lea Rand

2 comments:

  1. Hei hyvät naiset ja herrat, tarvitsetko taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

    Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä minulle sähköpostia WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

    Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua täyttämään kaikki toiveesi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

    Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainan saamiseksi;
    * Mukavuus - Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
    * Joustava summa - Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
    * Nopea suora rahoitus - saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
    * Joustava korko - kohtuullinen korko 3%.
    * Korkea hyväksyntä - sinulla on 99,9% mahdollisuus saada laina
    * Joustava takaisinmaksu - Sinun on valittava takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajaksi.
    * Yksinkertainen online-sovellus.
    * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
    * Ei piilotettuja maksuja

    Älä menetä mahdollisuutta rahan puutteen takia. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla, koska olemme auttaneet lukuisia henkilöitä ja organisaatioita, joilla on ollut taloudellisia vaikeuksia ympäri maailmaa.

    Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi kautta
    Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / sähke: +447903159998

    Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

    ReplyDelete
  2. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete