Wednesday, September 5, 2018

Minu jaoks oli see laager kordades parem ning toredam, kui mõni välismaareis


Just nii võttis kokku neli Hiiumaal veedetud päeva üks fotolaagris osalenu.
Juulikuus veetsid neli noortekeskuse fotoringi tüdrukut neli suvekuuma päeva Hiiumaal. Kohale jõuti lennates ja elukohaks sai Nõelasilma talu. 

 Kuna talus puuduvad kõik mugavused, millega tüdrukud igapäevaselt harjunud on, oli see tõeline väljakutse. Lisaks kimbutasid veel sääsed ja parmud. Teise päeva õhtul olin ma pisut mures ja esitasin neile küsimuse, kas äkki mõni tahab laagrist varem ära minna. Ootamatult vaatasid nad neljakesi mulle õnnetute nägudega otsa, vaikisid ja Carmelyta, kui kõige julgem, küsis vaikselt, kas nad tohivad ikka lõpuni jääda. Tüdrukud arvasid lõpuks, et suureks plussiks oligi just see, et „polnud kõiki mugavusi, mis kodus või mujal laagrites olemas on. See õpetaski meid rohkem elus hakkama saama ka ilma mugavusteta ja väärtustama pisikesi asju, mis meil olemas on.”

Mandrilt vaadates võib ju tunduda, et mis seal keskmise suurusega saarel ikka vaadata on, aga tegelikult ei jõua nende nappide päevade jooksul sugugi kõigest ülevaadet saada. Poolteist päeva kulutasime „turistikate” vaatamiseks – Sääretirp, Suuremõisa loss, Kõpu, Ristna ja Tahkuna tuletorn, Eiffeli torn, Kärdla, Suuresadama, Mihkli talumuuseum...
Ülejäänud aeg kuulus aga sellistele kohtadele, kuhu iga turisti ei viida. Koos onu Endliga sõitsime Hanikatsi laiule, nautisime kauneid merevaateid ja tüdrukud said ise mootorpaati juhtida. Külastasime Hiiumaa kõige kuulsamaid ettevõtjaid Pähkli talus ja kallistasime kõiki saare alpakasid.
Viimasel päeval võtsime ette matka jalgsi läbi mere Kaevatsi laiule. Ujusime, pildistasime ja tegime laiule üheksakilomeetrise tiiru peale.

Õhtud möödusid lõkke ääres grillides ja juttu vestes. Mõni õppis kaardimängu selgeks, mõni sai parasiitsõnadest lahti. Küsimuste korral pöördusime onu Google poole, aga kui sealt abi ei saanud, aitas meilivestlus õpetaja Anne Aiaga.

Meie laager oli üks ütlemata tore ettevõtmine, täname Toila Vallavalitsust, kes selle idee teostamist rahaliselt toetas!

Piret Almiste
VANK fotoringi juhendaja
Fotod: Piret Almiste



No comments:

Post a Comment