Wednesday, September 5, 2018

Toila valla koolid on alanud õppeaastaks valmis


Uus õppeaasta algas Toila Gümnaasiumis traditsiooniliselt 1. septembri avaaktusega, mil kooli tuli kokku 246 õpilast. Kevadel lõpetas Gümnaasiumi 18 noort, kelle riigieksamite tulemus nii matemaatikas kui inglise keeles oli tublisti üle vabariigi keskmise. Tänaseks on nad oma uued väljakutsed kas siis edasiõppimise või töö näol leidnud. Kõrgkoolides jätkab õpinguid enamus meie tänavustest lõpetajatest.


Sel aastal alustab 1. klassis õpetaja Mare Karjuhini käe all 23 õpilast. 10. klassis on 14 õpilast ja nende klassijuhataja on õpetaja Anne Aia. Lisaks uutele õpilastele on ka üks uus koolitöötaja – augustis asus tööle eripedagoog Kaja Vahter.
Sel õppeaastal lähme e-Koolilt üle Stuudiumi e-päevikule. Stuudiumi kasutajakonto loomiseks on kool info õpilastele, õpetajatele ja vanematele edastanud, kuid küsimuste või probleemide korral võib alati pöörduda kooli IT-juhi poole.
Sarnaselt eelmiste aastatega jätkame õppekäikudega, mille käigus püüame lõimida erinevaid õppeaineid. Loodusteemaliste õppekäikude tarbeks saime toetust KIKilt. Eelmise õppeaasta lõpus saime positiivse rahastusotsuse  HITSAlt ja nii õnnestus meil soetada koolile 3D-printer ning laboriseadmeid loodusainete jaoks. Programmi “Varaait” raames taotles Toila Muusika- ja Kunstikool edukalt rahastust huvikooli, Toila Gümnaasiumi, Voka Avatud Noortekeskuse ja Kohtla-Nõmme Avatud Noortekeskuse ühisprojektiks “Virtuaalreaalsus Toila valla noorte formaal- ja mitteformaalõppes”, mille käigus soetati õppetöö ja huvitegevuse mitmekesistamiseks virtuaalreaalsuse komplektid. Loodetavasti jõuab sel aastal lõpuks kooli ka kiire internetiühendus, mis võimaldab õppetöös kasutusele võtta tahvelarvutid. Hoolimata digimaailma pealetungist igas eluvaldkonnas püüame siiski leida tasakaalu nutiseadmete õppeotstarbeks kasutamise ja noorte seas üha kasvava nutisõltuvuse vahel. Tunnis võib telefoni kasutada siiski vaid õppimise eesmärgil õpetaja korraldusel. Ja vahetundides on meil õnneks kooli hoovil suurepärased võimalused värskes õhus viibimiseks ja liikumiseks.
Koolitoidu tervislikumaks muutmise nimel jätkub koostöö toitumisnõustaja Erik Orguga. Püüame valge suhkru osakaalu meie igapäevamenüüs viia miinimumini ja pakkuda tervislikke alternatiive. Ühtlasi palume ka lapsevanemaid oma lapse allergiatest kooli kindlasti teavitada.
Kuigi õpilaste jaoks on kool tihti vaid koht, kus lihtsalt peab käima, tahame, et koolis oleks kõigil hea olla. Oluline on, et kõik meie kooli õpilased ja koolitöötajad lähtuksid ühistest väärtustest. SA Innove toetatud projekti käigus toimuvad õpetajatele mitmepäevased koolitused ühistele väärtustele tugineva organisatsioonikultuuri loomiseks ja aasta lõpuks loodame valmis saada Toila Gümnaasiumi väärtuskasvatuse kavaga. Tegutseme selle nimel, et koolis poleks kiusamist ja lisaks heale haridusele lõpetaksid Toila kooli viisakad, sõbralikud ja hea käitumisega ettevõtlikud noored.

Ilusat alanud kooliaastat!
Toila Gümnaasiumi direktor Signe Ilmjärv


Kohtla-Nõmme Kooli direktori Moonika Mägipõllu sõnul on ka Kohtla-Nõmme Kooli pere uueks õppeaastaks valmis. Õpetajad on kõik olemas, uusi õpetajaid sel õppeaastal ei ole. 1. klassis alustab koos õpetaja Tiia Laanemäega kooliteed 9 õpilast. Kooli õpilaste arv on 85.




No comments:

Post a Comment