Wednesday, June 5, 2019

Toimetaja veerg



ma kahlan läbi jaanipäise heina
ja naadid õitsevad end mulle vööni
ma vaikselt seda õhtut taga leinan
mis jaanipäevast kestab jõuluööni
mil ime imes kinni igal sammul
ja armastus on igas õies peidus
ja hommik ruttab kohe õhtu kannul
ja öö jaoks ainult viivukene leidub
/.../

Jaanikuust ja jaanipäevast on palju luuletusi ja laule loodud. Nii on jaanipäeva enda jaoks mõtestanud mu hea sõber Anneli Lamp.
Jah, see kõige lühemate ööde ja suvealguse kuu ongi käes. Vaevu jõuab päike mere taha vajuda, kui juba uus päev idakaarest koitma lööb.
Jaanikuu on ka koolilõpu ja tiibade sirutamise kuu. Meie valla koolidest saadame sel aastal teele kolm klassitäit noori. Üheksandikel on valikute tegemine vast lihtsam, aga neid, kes gümnaasiumist lendu lähevad, ootavad ees elukutsevalik ja uks suurde maailma. Ühte tahaks teile, head koolilõpetajad, küll öelda – ärge kartke riskida! Risk mängib elus suurt rolli. Me ületame piire, katsetame uusi asju, mida varem pole tehtud lihtsalt sellepärast, et õppida. Ja ehkki vahel tabab meid ebaõnn, siis sellest ei tasu ennast heidutada lasta. Iga ebaõnnestumine on õppetund järgmiseks õnnestumiseks. Keegi on öelnud, et vagurad pärivad maailma, ülejäänutest saavad tähed. Usun, et igaühest võib saada täht. Valik on Sinu!

Suvi on puhkuste aeg. Küllap on teilgi puhkuseplaanid tehtud. Kes naudib koduseid, rahulikke puhkusepäevi, kes vaatab ringi kaugemal. Valik on jällegi Sinu! Kes ilusat ja hingekosutavat märgata tahab, see näeb seda ka üle koduõue minnes.

Algav suvi toob meie valda palju erinevaid kultuurisündmusi. Kui kultuurikalendrit vaadata, siis tekib tunne, et igale poole vist küll ei jõua. Aga kas peabki? Hea on see, et sündmusi on erinevaid ja igaüks saab nende hulgast valida meele- või taskukohased.

Soovin, et kõigil teil jätkuks suvel aega nautida olemist iseendaga, oma armsate sõprade ja lähedastega. Oleks aega puhata ja „mängida”. Juulikuus valla lehte ilmu, olen minagi puhkusel. Aga nagu öeldakse, „kui Jumal annab”, siis kohtume jälle augustis.

Seniks päikest!

Lea Rand



No comments:

Post a Comment