Friday, September 6, 2019

Toila alevikus Uus, Kirsi, Liiva ja Põllu tn ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni rajamine



Toila valla vee-ettevõte AS Toila V.V. esitas 2018. aasta sügisel SA-le Keskkonnainvesteeringute Keskus rahastustaotluse ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni rajamiseks Toila alevikus Uus, Kirsi, Liiva ja Põllu tänavatele. Sihtfinantseerimisleping SA KIK ja AS Toila V.V. vahel sõlmiti 25. juulil 2019.
Projekteerimis- ja ehitustöid teostab hanke võitja OÜ Pipes Building. Projekti käigus rajatakse 53 ühisveevärgi ja 63 ühiskanalisatsiooni liitumispunkti, ehitatakse ligi 1,7 km veetorustikke ning 2,2 km kanalisatsioonitorustikke. Projekti kogumaksumuseks on 429 612 eurot, millest KIKi toetus moodustab 70% ehk 300 729 eurot. Projekti tulemusena on võimalik nimetatud piirkonnas tarbida kvaliteedinõuetele vastavat joogivett ning tagada reovee kogumine nõuetekohaseks käitlemiseks Toila aleviku reoveepuhastis. Projekteerimistööde kestvus koos ehitusloa taotlemisega võtab aega ca 2 kuud, seetõttu ehitustöödega püüame alustada hiljemalt käesoleva aasta novembris. Projekti lõpptähtaeg on 30.10.2020.
AS Toila V.V. on saanud viimase viie aasta jooksul SA Keskkonnainvesteeringute Keskus viis positiivset rahastusotsust kogumaksumusega ca 923 180 eurot. Käimasoleva projekti lõppedes võib öelda, et oleme SA KIK abiga ehitanud kokku 4,6 km ühisveevärgi- ja 3,6 km ühiskanalisatsiooni torustikke, 9 tuletõrje veevõtukohta, rajanud 3 reoveepumplat ning rekonstrueerinud Voka aleviku veetöötlusjaama. Investeeringud tagavad ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni kättesaadavuse ja jätkusuutlikkuse, joogivee hea kvaliteedi ning reoveekäitlemise selleks ettenähtud kohas.

Tauri Hindpere
juhatuse liige
AS Toila V.V.

No comments:

Post a Comment