Friday, September 6, 2019

Valla koolid on uueks õppeaastaks valmis




Tänavu alustas üle Eesti kooliteed 14500 väikest õppurit, neist 40 on Toila valla lapsed.

Eesti kirjanik Tõnn Sarv on öelnud, et tegelikult ei ole üldse võimalik kedagi õpetada. Õppida jah, see on võimalik, õpetada aga mitte. Saab üksnes pakkuda ja luua võimalusi, aga see, kas seda vastu võetakse ja sellest midagi saadakse, on juba igaühe enda teha.

Küsisin uue õppeaasta alguses meie koolijuhtidelt, kas Toila valla koolid on uueks õppeaastaks valmis, milliseid uudiseid uus aasta endaga kaasa toob ja milliseid võimalusi pakutakse, et noortel õppimise protsess mõnusamalt kulgeks.

Toila Gümnaasiumi direktor Signe Ilmjärv ütleb, et Toila Gümnaasiumis on õpetajad olemas ja valmis klassi ette astuma.
„Sel aastal hakkab kehalist kasvatust õpetama Janek Vallimäe. 1. klassi juhatajana alustab Kristi Goldberg ja 10. klassi juhataja on Inna Toovis. Koolis on kokku 249 õpilast. 1. klassi astus 18 last, 10. klassis on sel aastal 20 õpilast. Lisaks esimesele klassile asus kooli õppima 17 uut õpilast, kes varem on õppinud teistes koolides.”
Signe lisab, et suvel said valmis loodusainete labori ruum ja remonditi ära bioloogi/geograafia ning füüsika/keemia klass. „Kahjuks ei jõudnud tootjad kooli alguseks veel tarnida nende kolme ruumi sisustust, aga loodame ruumid sisustatud saada esimeste kuude jooksul.”
Uudis on see, et sel aastal liitus Toila Gümnaasium Kiusamisvaba Kooli programmiga.
„Püüame igati toetada õpilaste liikumist ja aktiivset tegevust ka vahetunnis. Selleks on kooli hoovis lisaks korvpallirõngale ja lauatenniselauale paigutatud slackline ja batuut. Lisaks saab mängida õuemalet ja proovida oma osavust hiigeljengaga”, toob Signe Ilmrjärv välja ka erinevad vahetunni sisustamise võimalused.

Kohtla-Nõmme Kooli direktor Moonika Mägipõld kinnitab, et ka Kohtla-Nõmme Kool on õppeaastaks valmis, planeeritud remonttööd nii lasteaias kui koolis on tehtud ja soetatud on vajalikku inventari.
„Sellest õppeastast töötab meil uus tütarlaste käsitöö õpetaja Gerda Voldek, muidu on kõik aineõpetajad koolis olemas. Kohtla-Nõmme Koolis on septembrikuu alguse seisuga 80 õpilast, 1. klassi astus 8 õpilast. Lasteaias on meil kolm rühma, kokku on lasteaia nimekirjas 48 last. Lasteaiast läks pensionile üks õpetaja, tema asemele tuli Eha Mägi.
Huviringide poole pealt on Kohtla-Nõmme Kool alati palju võimalusi pakkunud. „Meil on pakkuda huviringe nii lasteaialastele kui koolilastele. Uusi ringe praegu kavas avada ei ole, kui tekib huvi, siis vatame oma võimalused üle”, lisab Moonika Mägipõld. „21. septembril võõrustab Kohtla-Nõmme Kool XT SÜGISROGAIN-i , samuti on plaanis oktoobri keskel meie koolis läbi viia uurimiskonverents.”

Kõikide huviringidega, mida koolid pakuvad, on võimalus tutvuda koolide kodulehekülgedel.



Toila Vallavalitsus kinkis kõigile meie valla lastele, kes alustasid sel aastal kooliteed, nimelised kirja- ja joonistustarvete kohvrid.

Lea Rand
Foto: Kerda Eiert





No comments:

Post a Comment