Thursday, August 6, 2020

Malevasuve meenutuseks


Suve keskpaigas 29. juuni-10. juuli 2020 toimus selle aasta Toila Õpilasmalev. 

Sel korral oli malevarühm eriolukorra tõttu pisut väiksem ja selle moodustasid 15 Toila valla noort vanuses 13-16 eluaastat. Toila malevlastega tegime heakorratöid Toila vallas – rohimistöid nii Kukruse Polaarmõisa hoovis, Toila kalmistul, Voka Lasteaia kui ka Toila Spordi- ja Kultuurikeskuse territooriumitel, õlitasime Toila sadama kaid, trimmerdasime, pesime aknaid, kaevasime ning tassisime Toila Gümnaasiumi klassidest mööblit välja. Peale tööpäeva saime käia Polaarmõisas lumesõda pidamas, läbi seiklusmängu “GorodN” Narvat avastamas, Aidus kaatriga veemõnusid nautimas ning koos Jõhvi malevlastega Kauksi rannas aega veetmas.

Maleva lõpus toimus lõpupidu koos Jõhvi malevaga, kus jagati toredaid mälestusi, vaadati enda tehtud malevafilme, lauldi malevalaule ning jagati malevatiitleid. Maleva rühmajuhid üllatasid noori etteastega, kus parodeeriti hiphopansamblit 5MIINUST.

Malevlase Lotte Teppe meenutusi:

Nii nädalatest väänad välja

kümme tööpäeva

sest siis kui

sõbrad on koos

malev on hoos

töö edeneb ja veereb.”

Nii laulsime Toila Õpilasmaleva lõpupeol. Malev oli kindlasti üks suve tipphetk ja jääb alatiseks meelde. Nüüd meenutan toredamaid seiku ja tegevusi, mis me õpilasmalevas korda saatsime.

Kümne tööpäeva jooksul jõudsime tööd teha Kukrusel, Vokas, Toilas ja Kohtla-Nõmmel. Töö ajal õppisin meeskonnatööd ja isegi kui enam üldse jaksu ei olnud tööd teha, siis ma mõtlesin sellele, et pärast on ju hea seal kohas käia, kui kõik on korras ja puhas. Kui ma kunagi satun näiteks Toila sadamasse, siis ma võin uhkusega oma sõpradele öelda, et need lauad seal sadamas on meie värvitud.

Pärast tööd oli meil alati mingi tegevus, vahel Jõhvi malevaga koos. Kõige meeldejäävamad väljasõidud olid Kauksi, kus saime ujuda ja Jõhvi malevaga igasugu toredaid mänge mängida. Ning teine tore tegevus oli Aidu karjääris, kus meid viidi üllatusreisile kaatriga sõitma ja see oli nii äge kogemus. Malevas sain kõigiga väga hästi läbi ja sain uusi sõpru. Ma ei kahetse, et ma malevasse kandideerisin ja kindlasti proovin järgmine aasta uuesti sisse saada.”

Toila Õpilasmaleva rühmajuhi Liivi Kingu kommentaar:

Mul on suur rõõm tõdeda, et ka selle aasta malevlased olid ja on vastutustundlikud, toimekad, rõõmsameelsed, tragid ja igati ettevõtlikud. Töödega saadi hästi hakkama ja mitte ainult! Noored olid igati abiks ka vabaaja tegevuste korraldamisel ja läbiviimisel. Vahvad positiivsed noored inimesed! Elurõõmsad ja täis häid ideid! Päikest ja uute kohtumisteni!”

Katrin Puusepp


No comments:

Post a Comment