Thursday, August 6, 2020

Toimetaja küsib vol 2

Toila valla kultuurielu on peale kevadist sunnitud vaikelu taas hoo sisse saanud. Lisaks Toila valla Kultuuri- ja Spordikeskuse korraldatud üritustele annavad oma panuse meie valla kultuuriellu ka eraisikud ja väike-ettevõtjad.

Toila Pargi kohviku perenaine Signe Kiisk, miks te seda teete?

Tunnistan, et isegi mõtleme aeg-ajalt, miks me seda teeme. Kahjuks on meie kontserditel väga vähe oma kogukonna inimesi, kelle pärast algselt sai need kontserdid ette võetud. Pigem satuvad juhukülastajad või kaugemalt ekstra antud esinejat kuulama tulnud külalised. Sel suvel võtsime veelgi suuremalt ette, kokku toimus suve jooksul kuus kontserdi, mis meie väikese kohviku jaoks on väga suur ettevõtmine. Tänavu oli põhiline põhjus maailmakuulsaks saanud koroonaviirus. Teadmine, et suvel ei saa teha suuremaid kontserte, pani meil südamed valutama. Kas tõesti muusikasõbrad live-esinemisi sellel suvel nautida ei saagi, kui on nii palju piiranguid? Ja sealt tekkis suur soov panustada kogukonna kultuuriellu. Väikese kohana oli meil võimalus pakkuda kuni 50 külastajaga kontserte. Õnneks on siiski kõik muutunud ja nagu näeme, käib kultuurielu täie hooga.

Toila Pargi Kohviku pererahvas ja Ikevald Rannap peale kontserti.

Kui mõtlen Saka Rahvamaja peale, siis tulevad silme ette Renna ja Toomas. Ikka Renna ees ja Toomas järel või vastupidi. Lisaks rahvamaja üritustele saame järjest rohkem kutseid Posti talu terassi- või piknikukontsertidele.

Posti talu peremees Toomas Nõmmiste, miks te seda teete?

Rahutu hingena peaksin vastama, et igav ei oleks. Tänapäeva kiire elutempo juures me rähkleme rööbastel ja erinevatel radadel ning paljudel juhtudel ei oska aega maha võtta, et sõpradega kokku saada. Põhjendades seda sellega, et meil pole aega. Otsustasin siis aega võtta ja sõbrad tuttavad oma aeda või siis piknikulavale külla kutsuda. Kes saab, see tuleb, kes ei saa, see tuleb järgmine kord. Lisaks sellele on põhjuseks ka muusika, mis meeldib mulle ja minu perele. Selleks et seda kuulata, peab ikka kusagile sõitma, ostma piletid, maksma kütuse ja vahel ka majutuse eest ja kokku tuleb üpris suur summa. Seega mõtlesin, et isegi kui piletiga pealtvaatajaid ei tule piisavalt, et esinejat kinni maksta, siis mujal Eestis kulutaksin ma ikkagi selle summa, mis kontserdi korraldamiseks kulub, pere peale ära. Ma võin ju selle oma hoovis esinejale maksta. Lootus on muidugi, et teistele ka meeldib ja tullakse kuulama ja tuleks nö kasvõi nulli. Lisaks on see ka väike heategevusprojekt. Iga ostetult piletilt läheb heategevuseks üks euro. Millist projekti toetame, seda otsustame vahetult enne kontserti ja anname ka inimestele teada. Igalt esimese kontserdi piletilt läks üks euro Vähiravifondile "Kingitud Elu".

Järgmine kontsert Posti talu piknikulaval toimub 19. augustil ja laval on Paul Neitsov kavaga "Bohemian Rhapsody". Olete oodatud!

Posti talu pererahvas ootab oma õuele!











No comments:

Post a Comment