Thursday, August 6, 2020

Toimetaja küsib

Kuidas on seni kulgenud kultuurisuvi Toila vallas?

Vastab Toila valla kultuurijuht Kaisa Pukk:

Vaatama kevadisele hirmule, et kogu meie ilus kultuurisuvi võib üldse ära jääda, saan õnneks öelda, et toimunud on palju huvitavat!

Mul on hea meel, et tänu 7 linna muusikafestivalile ja võimalusele tasuta filmiklassikat näidata on inimesed avastanud õdusa ja mõnusa öökino Oru pargis. Sellest sai mõlemal päeval osa pea 100 inimest.

Juulikuus toimus koostöös Jõhvi kontserdimajaga „7 linna muusika“ festival, millest kolm kontserti toimusid Toila vallas Saka rahvamaja suvelaval, Kohtla-Nõmme laululava ja Oru pargis. Väga omanäolised kontserdid ja veidi teises formaadis kui varasemalt – Jazz Kohtla-Nõmmel, Puuluup ja Mõmmi Oru pargis, Väelaulud ja tuleshow Sakal.

Oleme püüdnud suurematele ära jäänud sündmuste esinejatele leida uued kuupäevad, aga eks teadmatuses asju planeerida on riskantne. Tahaks vallaelanikele südamele panna, et kultuuritöötajate jaoks on kõige suurem tänu see, et sündmuste külastatavuse aktiivsus on kõrge, aga praegu kogu maailmas toimuva raames on selline üles-alla külastatavus mõistetav.

Lisaks toimusid ju ka Toila laululaval kaks suurt kontserti „Suveõhtu staarid“, mille teine päev toimus juulikuu kõige tormisemal päeval. Seega suur kummardus publiku ees!

Mõnes mõttes on suvi kõige põnevam sündmuste aeg, aga samas ei oska me kahjuks ilma ennustada. Ja ilmast sõltub palju.

Ka spordihuvilistel oli mitmeid huvitavaid sündmusi, mida külastada.

Mida põnevat toob kultuurivallas suve lõpp?

Rääkides augustikuust, siis erinevaid sündmusi üle kogu valla on pakkuda ca 30 ehk üks kirju kultuurisuve lõpp on ootamas.

Teatrit suurtele ja väikestele, jazzi, muinastulesid, motokrossi, uute atraktsioonide avamised Toilas, hoovikontserdid, Mägede hääl, RMK poolt korraldatud Toila valge öö, korvpalliturniirid, suuremad ja väiksemad kontserdid, välikinod, laat, ekstreemset rannajooksu – valikut on! Ainult ole aktiivne ja tule uudistama!

Suur kummardus ka kõikidele partneritele (näiteks Toila Pargi Kohvik, Toila Mereresto, Saka Mõis jt), kes aktiivselt kultuurisündmusi korraldavad. Tasub ka nende tegemistel silm peal hoida.

Soovin veel lisada, et kuna meie uus vald on ebatavalise kujuga, siis võib kultuurisündmuste külastamisel saada takistuseks transport. Kui kuskilt piirkonnast on grupp huvilisi koos, kes tahaks sündmust külastada, aga asi võib jääda transpordi taha, siis palun andke sellest alati julgelt teada ja mõtleme lahenduse välja.

Kui on ideid sündmuste osas, mis vallas võiksid tulevikus toimuda, võite samuti alati julgelt helistada või kirjutada.

Elamusi täis Toila vald ootab!


No comments:

Post a Comment