Thursday, August 6, 2020

Toila sai uue pumptracki väljaku



2. augusti hommikul toimus Kohtla-Nõmme kaevanduse juures asuvas skatepargis demopäev, kus noortele näitasid ja jagasid nippe professionaalsed sõitjad ühendusest Keerdtrepp.

Pealelõunal avati aga pidulikult pumptracki väljak Oru pargi juures.

Endise skate-pargi asemele rajatud rada pakub väljakutseid nii algajale kui ka kogenud sõitjale. Projekteerija-ehitaja iseloomustab uut väljakut kui vimkaga laste mänguväljakut. Ei, mitte lapsed ei ole vimkaga (või äkki ikka on ka?), vaid väljak on vimkaga. Rajale on sisse ehitatud ka elemendid, mis skate-pargi funktsiooni täidavad, lisatud on ka hüppeliin. Uued rajad on kujundatud nii, et oleks ühendatud kaks eripalgelist ja eri raskusastmega atraktsiooni. Toila on esimene koht, kuhu just selline väljak valmis sai.

Et selline vaba aja ja sportliku tegevuse koht Toila noortele väga vajalik ja oodatud oli, näitas see, et avapäeval oli väljak elevuses noori sõitjaid ja trikitajaid täis. Kohati tekkis mõnele nõlvale lausa järjekord.

Toila vallavanem Eve East ütles avasõnad ja Rainis Liiva oli see noormees, kes sai au „lint läbi” ehk väljak avatuks sõita.

Ühenduse Keerdtrepp sõitjaid näitasid ka Toilas oma trikke ja jagasid häid nõuandeid, kuidas sellisel väljakul turvaliselt harjutada ja trikke õppida.

Foto: Lea Rand

Turvalisus ongi vast siinkohal see, mida tahaks lastele-noortele ja kindlasti ka nende vanematele südamele panna. Kahjuks oli ka avamispäeval platsil palju lapsi, kellel puudus igasugune turvavarustus. Et aga trikitamine võib lõppeda valusate kukkumistega, seda näitas ka kogenud sõitjate esinemine.

Nii et, kui lähed pumptracki väljakule sõitma, siis KINDLASTI kiiver pähe ja kaitsmed peale!

Lea Rand



No comments:

Post a Comment