Wednesday, June 9, 2021

Imelised aastad (koos lastega)

 


Käesoleval aastal korraldab Tervise Arengu Instituut koostöös kohalike omavalitsustega koolitusprogrammi „Imelised aastad”.

Laste kasvatamisel võib tekkida olukordi, millega on keeruline hakkama saada. „Imelised aastad” on 4-kuuline programm vanematele, kes vajavad tuge ja soovivad õppida, kuidas laste kasvatamisega paremini toime tulla.

Koolitusel õpitakse:

  • kuidas kehtestada tõhusalt piire ja reegleid

  • kuidas last julgustada ja tunnustada

  • kuidas õpetada last tugevate tunnetega toime tulema

  • kuidas arendada last mängu abil

  • kuidas lahendada konflikte

  • kuidas tulla toime stressiga

Koolitusel vaadatakse videoklippe erinevatest suhtlemisolukordadest. Toimuvad arutelud ja grupitööd, kus harjutatakse uute oskuste omandamist kahe kogenud koolitaja abiga.

Eestis läbi viidud mõju-uuring näitas, et kui enne koolituse algust oli lapsevanemate hinnangul käitumisprobleeme 59% lastest, siis koolituse lõpuks oli see näitaja 19%.

Kevadel oli ka Toila valla lapsevanematel võimalus selles programmis osaleda ja kaks lapsevanemat – Olga ja Diana – olid nõus oma muljeid jagama.

Kursuse juhendajad olid kaks suurepärast psühholoogi, Nadežda Raku ja Jelena Maletina. Sattusime sellele kursusele juhuslikult Toila valla lastekaitse spetsialisti Eva Aleksandrina-Stolbova soovitusel. Olime meeldivalt üllatunud – kõik kursusel osalejad olid hästi toimetulevatest peredest.

Osalesime kursusel selleks, et oma lapsi paremini mõista. Peale esimest kohtumist tekkisid mõtetes mitmed vasturääkivused ja arusaamine, et tegelikult meile ei õpetata ju kusagil, kuidas lastega suhelda, kuidas neid mõista, kasvatada, kuidas nendega rääkida.

Kursustel käsitletud teemad olid väga huvitavad, osalesime rollimängudes, kus saime olla nii lapse kui vanema rollis. Nadežda ja Jelena viisid kohtumisi läbi nii huvitavalt ja haaravalt, et ühestki tegevusest kõrvale jääda ei õnnestunud.

Nüüd, kui veidi aega on mööda läinud, oleme aru saanud, et oleme hakanud oma lapsi paremini mõistma, oleme muutunud ise ja muutunud on ka meie suhtumine lastesse. Lastega suhtlemine on muutunud kergemaks ja mõnusamaks. Soovitame kõigil lapsevanematel, kui avaneb võimalus, nendel kursustel edaspidi osaleda.

Kursuse juhendajate Nadežda Raku ja Jelena Maletina kommentaar toimunud kursustele:

Nelja kuu jooksul sai grupp vanemaid näpunäiteid ja praktilisi teadmisi ning võtteid, mida edaspidi kasutada laste kasvatamise protsessis.

Vaatamata tekkinud takistustele seoses kehtinud piirangutega, õppisid vanemad õigesti mängima ja kiitma oma lapsi, targalt seadma laste käitumisele piire ja õppisid olema abiks laste probleemide lahendamisel.

Programm on mõeldud lastele vanuses 3-8 aastat ja annab igale lapsevanemale võimaluse ehitada oma lastega üles harmoonilised ja soojad, lähedased suhted.

Vanus 3-8 aastat on tõepoolest imeline vanus, et investeerida oma laste kujunemisse ja usalduslike suhete loomisesse, mis omakorda annab pikaaegse kasu mõlemale poolele ja aitab vältida teismeeas võimalikke tekkivaid probleeme.

Tänu meie osalejate aktiivsusele ja huvitatusele möödus programm kiiresti ja 20. mail lõpetas Toila valla grupp edukalt programmi. Suur tänu meie tähelepanelikele, töökatele ja kannatlikele osalejatele. Meie koostöö oli meeldiv ja tulemuslik.

Kevadel Kohtla-Nõmmel toimunud kursused olid venekeelsed, abivallavanem Maarika Tarumi sõnul on edaspidi kavas pakkuda meie valla lapsevanematele võimalust osaleda ka eestikeelsetel kursustel.

Lea Rand

2 comments:

  1. Tere daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpetamiseks ärilaenu, isiklikku laenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e -posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud, et aidata teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiireimal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite meiega laenu saamiseks ühendust võtma;
    * Mugavus - saate laenu taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsene rahastamine - saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrged heakskiidumäärad - teil on 99,9% võimalus laenu saada
    * Paindlik tagasimakse - Te peate valima tagasimakse kuupäeva kas iganädalaselt, igakuiselt või kord aastas, kestusega 1-30 aastat.
    * Lihtne veebipõhine rakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ära kaota võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenuga aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas rahaliste raskustega silmitsi seisnud.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Teeme täie kindlusega koostööd kõigi osapoolte hüvanguks.

    ReplyDelete
  2. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete