Wednesday, June 9, 2021

Meie ise olemegi pärlid

 


Keegi on kunagi öelnud: „Elu on täiesti imeline, kui Sa armastad seda, mida Sa teed.

Kui Sa tead, miks Sa midagi teed ja kelle jaoks Sa midagi teed!”

Olen nüüdseks juba peaaegu aasta siin pilvedesse kõrguvas hoones töötanud ja terve selle aja tundnud tohutut tänulikkust. Kõige selle nähtu-kogetu, kuid eelkõige oma meeskonna ja Kohtla-Nõmme Kooli eest.

Teate seda tunnet, kui sammute hommikul tööle naeratus suul ja iga tööpäev on lihtsalt imevahva, mis omakorda päeva lõpuks veelgi positiivsema tunde loob? Võin kõlada naiivselt, kuid nii see on.

Haridusmaastik on kahtlemata üks põnevamaid valdkondi, kus töötada, kuid suur osa selle valdkonna võlust on ka kõigel sellel, mis paralleelselt õppetööga toimub... ja Kohtla-Nõmme Koolis toimub ägedaid asju.

#väljakutsed

20. mail võtsime vastu pisikese väljakutse ja õppisime õues. Koolilapsed arendasid usinasti meeskonnatöö oskusi ja rakendasid varemõpitud teooriat praktikasse ning lasteaialapsed rajasid peenrakastidesse oma rühma aiakese, mille eest nüüd üheskoos hoolitseda. See päev näitas, et Kohtla-Nõmme Koolis on meeskond, kellega võib lahingusse minna küll – ei ole asja, millega me hakkama ei saa. Suur tänu, fantastilised kolleegid, et olemas olete, tulete ja võidate!

Sära on meil maja sees ja ümberringi ka. Mida me teeksime ilma oma laste ja toetavate lapsevanemateta?! Maikuus kõndisime üheskoos kilomeetreid, osaledes üleskutses “Täitub 1991 kilomeetrit”. Kokku läbisime jalgsi 2557,82 kilomeetrit. Oleme ju kõikvõimsad?! Aitäh, kes oma panuse andsid, koos suudame palju!

#ühisedsündmused

28. mail lendas meie lasteaiaosa 20./71. lend säravalt kooli poole – pidulikult said seitsmest vahvast lasteaialapsest koolilapsed. Lõpupidu toimus meie kauni maja ees, kõlasid laulud-luuletused, võeti sõna, anti üle lõputunnistused ja kargetest tuultest hoolimata oli õhkkond soe. Alustasime ka uut traditsiooni: iga lasteaeda lõpetav lend istutab lasteaiahoovi ühe sireli, mis tulevikus meile kauni loodusliku seina loob.



1. juunil oli lastekaitsepäev, mil kolisime taas õue. Tegime lastele pai, sõime üheskoos jäätist, joonistasime ja istutasime lilli, lasime põskedele imelisi kunstitöid maalida (siinkohal suur pai Kristile, Katrinile, Mariliisile ja Heleriinile, kes meiega oma kunstiannet jagasid), kuulasime muusikat ning nautisime ilma. Sel kevadel oleme avastanud, et koolilõuna söömine õues on omamoodi eksootiline. Kusjuures oleme seda nüüd kogenud nii väikeses vihmas kui sooja päikesega ning isu on ikka ühtemoodi hea.

#kogukonnagakoostöö

29. mail jõudis lõpuks kätte võimalus kogukonda kaasata ja aset leidis KNK talgupäev, mis tõi kokku ligi 30 paari usinaid abikäsi, kelle abiga saime ehitatud istumiskohad hoovi ja korrastatud lasteaia mänguplatsi. Igaühe panus oli hindamatu väärtusega ning sõnadega ei saa kirjeldada seda rõõmu, mis iga talguline kaasa tõi. Meie ümber on palju imelisi inimesi, kellega üheskoos tegutsedes tekib kogukonnatunne ning üheskoos tegimegi pisikese, kuid mõjuvõimsa alguse kogukonnaaia tekkimiseks.

Seda kõike kirjutades poeb taas põue suur tänutunne. Kohe-kohe saabki 2020/2021 õppeaasta läbi. Olen kindel, et see punkt tuleb meeleolukas, südantsoojendav ja inspireeriv. Loodan, et iga Kohtla-Nõmme Kooli lasteaialaps, õpilane, lapsevanem ja meeskonnaliige saab suvel võtta aja iseendale, puhata ja ammutada energiat uuteks tegudeks. Samuti loodan, et selle õppeaasta jooksul on igaüks mõistnud, et on meie maja superpärl, kes ise ongi sära looja.

Mariliis Oder

Kohtla-Nõmme Kooli direktor


1 comment:

  1. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete