Wednesday, June 9, 2021

Vallavolikogu teated

 

Toila Vallavolikogu 26. mai istungil olid arutusel järgmised küsimused:

1. Tutvumine Toila valla 2021.a. 1. lisaeelarvega

Toila valla 2021. aasta 1. lisaeelarve on koostatud seoses kulude muutmise, kärpimise ja ümberpaigutamise vajadusega ning Covid-19 mõjudest ja lepingute lõppemisest tingitud tulude vähendamisega. Lisaeelarves suurendatakse sihtfinantseerimiseks saadud toetusi ning täpsustatakse investeeringuid. Sihtotstarbelisi toetusi kokku 192 587 eurot suunatakse Toila lasteaiale, Kohtla-Nõmme Koolile, Toila Gümnaasiumile, Toila Spordi- ja Kultuurikeskusele, Toila sadamale ning sotsiaalvaldkonda – eluasemeteenused sotsiaalsetele riskirühmadele projektide elluviimiseks. Lisaeelarve ülesanne on eelarvesse suunata tulubaasi stabiliseerimise ja digiõppe toetus. Vallale eraldatakse riigieelarvest täiendavat toetust investeeringuteks, mis suunatakse valla haridusasutustele.

Digiõppeks eraldatud toetusest 6 313 eurot on suunatud Toila Gümnaasiumile 4 200 ja Kohtla-Nõmme Koolile 2 200 eurot kaugõppe läbiviimiseks vajaminevate seadmete soetamiseks. Rahandusministeeriumilt sihtfinantseerimiseks laekunud 30 000 eurot nn „katuseraha” on suunatud Toila sadamale 10 000 eurot sh sadama arendamiseks 4 450 eurot ja investeeringuks 5 550 eurot ning Toila Gümnaasiumile 20 000 eurot õuesõppe klassi rajamiseks ja sisustamiseks.

Lisaeelarvesse on planeeritud alljärgnevad investeeringud:

Üldmajanduslikud arendusprojektid 155 000 eurot (planeeritud haridusasutustele 141 000 eurot ja 14 000 eurot omafinantseerimisteks)

Vallateed 12 000 eurot (planeeritud Jaama tänava täiendavate tööde omaosaluseks)

Kaasava eelarve inventari soetamine 10 000 eurot (Toila randa pingid ja kiiged)

Turism 9 500 eurot (Päite vaateplatvormi projekteerimine)

Toila Valla Spordi- ja Kultuurikeskus 6 000 eurot (Kohtla-Nõmme Rahvamaja tuletõkkeuksed)

Toila sadam 5 550 eurot (Rahandusministeeriumi toetus aiapiirded)

Toila Gümnaasium 5 230 eurot (ventilatsioonitööd)

2. Huvihariduse toetamise kord huvikoolides

Toila Vallavolikogu võttis vastu määruse, mis reguleerib Toila vallas elavate üldhariduskoolides õppivate õpilaste huvihariduse toetamist teise kohaliku omavalitsuse munitsipaal- ja/või erakoolis.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 22 lõike 1 punkt 5 nõuab läbipaistvate reeglite kehtestamist ka selle tõttu, et tegemist on maksumaksja raha arvel antava toetusega, mida tuleb anda selgetel võrdsetel alustel.

Määrusega reguleeritakse üldhariduskoolides õppivate 7-19 aastaste õpilaste huvihariduse toetamist.

Taotluse garantiikirja väljastamiseks esitab lapsevanem Toila Vallavalitsusele hiljemalt 30. septembriks. Garantiikirja väljastamisel kontrollitakse lapse kuuluvust teise omavalitsuse huvikooli nimekirjades.

Määruse kohaselt toetatakse õpilase kahe õpilaskoha tegevuskulu maksumust munitsipaal- või erahuvikoolis vallavalitsuse poolt väljastatud garantiikirja alusel.

Kui õpilane soovib kasutada väljaspool valda rohkem kui kahte huvitegevusena pakutavat teenust, otsustab lapsevanem (või seaduslik esindaja), missuguse huvitegevuse tasu kompenseerimises osaleb vald. Kooli õppetasu maksab lapsevanem.

Makstava toetuse maksimaalne suurus on:

1) munitsipaalhuvikooli pidaja kirjalikult teatatud õppekoha tegevuskulu arvestuslik maksumus;

2) erahuvikooli puhul kuni 25 eurot kuus lapse kohta.

Vallaeelarvest ei toetata eelkooliealiste laste ja täiskasvanute huvihariduse omandamist.

Määrust rakendatakse uutele õpilastele 2021/2022 õppeaastast.

3. Kinnistu omandamine

Toila Vallavolikogu otsustas omandada Ida-Viru maakonnas, Toila vallas, Kohtla-Nõmme alevis, aadressil Juurdeveo tn 10 hoonestatud kinnistu hinnaga 500 eurot, eesmärgiga likvideerida lagunenud ja ohtlik 8-korteriga elumaja ning võõrandada korrastatud kinnistu enampakkumise korras.

4. Toila Vallavolikogu 25.11.2020 otsuse nr 101 „Toila Vallavalitsuse teenistuskohtade koosseisu ja struktuuri kehtestamine“ muutmine

Vallavalitsuse töökorralduslikest muudatustest lähtuvalt on ilmnenud vajadus muuta vallavalitsuse teenistuskohtade koosseisu. Sotsiaalkaitse spetsialisti ametikoha loomise vajadus tuleneb keskenduda Toila valla valdkonna ülese sotsiaalkaitse ja sellega kaasnevale ennetustööle, valdkondlike projektide, programmide otsimise, koostamise ja koordineerimisele ning aidata säilitada ja parandada Toila valla elanike elukvaliteeti ning nende ühiskonnas toimetulekut ja osalemisvõimet, sotsiaalhoolekande võrgustiku säilitamine, suunamine ja edasiarendamine, töö lastega, eakate ja puuetega inimestega. Sotsiaalvaldkonna ja valdkondliku ennetustöö kommunikatsiooni korraldamine. Valla elanikkonna erinevate sihtgruppide monitooring ja riskide hindamine ning hindamisest tulenevate abimeetmete rakendamine koostöös erinevate spetsialistidega. Täisealiste isikute kohtu- ja eeskosteküsimustega tegelemine.

Lähtudes eelpooltoodust ning vallavanema ettepanekust, otsustas Toila Vallavolikogu täiendada Toila Vallavalitsuse teenistuskohtade koosseisu sotsiaalkaitse spetsialisti ametikohaga.

TVL

2 comments:

  1. Tere daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpetamiseks ärilaenu, isiklikku laenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e -posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle otse WhatsAppis sõnum: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud, et aidata teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiireimal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite meiega laenu saamiseks ühendust võtma;
    * Mugavus - saate laenu taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsene rahastamine - saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrged heakskiidumäärad - teil on 99,9% võimalus laenu saada
    * Paindlik tagasimakse - Te peate valima tagasimakse kuupäeva kas iganädalaselt, igakuiselt või kord aastas, kestusega 1-30 aastat.
    * Lihtne veebipõhine rakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ära kaota võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenuga aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas rahaliste raskustega silmitsi seisnud.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Teeme täie kindlusega koostööd kõigi asjaosaliste hüvanguks.

    ReplyDelete
  2. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete