Monday, February 18, 2019

Kokkulepitud ideedest nende täitumiseni


Detsembrikuu valla lehes kirjutasin uue Toila valla esimese tööaasta möödumisest ja sellest, mida olulist saime vallavalitsuse tubli meeskonnaga, volikoguga, valla asutustega, ettevõtetega, koostööpartneritega kuni üksiku vallakodanikuni välja tehtud.

2018. aastal valmis Toila valla uus arengukava 2018 kuni 2030, mille vallavolikogu võttis vastu 28.11.2018 ning mille koostamisel oli võimalik kõigil osaleda. Toimusid kohtumised, valla kodulehe kaudu võimaldati juulist augustini 2018 osaleda veebiküsitluses, erinevates piirkondades viidi läbi mõttevahetusi, kuulates arvamusi ja ettepanekuid. Kokkuvõtvalt – nüüd on arengukava valmis, vastu võetud ja saame alustada arengukava elluviimist. Mitmete ettepanekutega on arvestatud juba ka 2019. aasta eelarves. 2018. aastal osales Toila vald väga aktiivselt ka Ida-Virumaa arengustrateegia 2019-2030+ja strateegia tegevuskava aastateks 2019-2023 koostamisel ning Toila Vallavolikogu on ka selle heaks kiitnud.

Haldusreform annab ennast jätkuvalt tunda. Omavalitsustele pandud kohustused olid oma mahult suured ja suurenevad veelgi – uuendamisel on ühistranspordi liinivõrk, tegeleme riigi poolt üleantavate teededega, vallale kuuluvate teede korrastamisega, bussiootepaviljonide väljavahetamisega, riigi poolt üleantavate riigimaadega, tänavavalgustuse uuendamisega ja väljaehitamisega, vee- ja kanalisatsioonitrasside korrastamisega ja veel paljude teiste oluliste teemadega.

Aastane vallavalitsuse tegevus näitas, et kõigega toimetulemiseks on vajalik suurendada vallavalitsuse koosseisu ja seda kahe olulise ametikoha loomisega. Vallavolikogu nõusolekul kuulutas vallavalitsus välja konkursi ehitusspetsialisti ja sisekontrolör-juristi ametikohale. Toila vald on Eesti riigis üks väiksemaid omavalitsusi, kuid kohustusi ja ülesandeid on võrdselt teistega.
Toila vallavalitsuse peamine eesmärk on ühinemislepingus kokku lepitud tegevuste elluviimine.


Eve East
vallavanem

1 comment:

  1. Are you blacklisted? Struggling to get a personal loan? Has your application been DECLINED due to Low Credit Score? Over COMMITTED? Affordability? But you know you can afford this loan. Loans Approved in 4hours, you can email us at opploansllc@gmail.com

    Names:
    Occupation:
    Loan Amount Needed:
    Loan Duration:
    Your Country:
    Mobile NO:
    Purpose Of Loan:
    Email Address:
    monthly income:
    Sex:
    Age:

    Opportunity Financial, LLC

    ReplyDelete