Monday, February 18, 2019

Väiksena Hiiglaste Seas


Kuigi Eesti Televisioon ei ole agar täitma oma eetriaja vahele tekkinud lünkasid millegi muu, kui kultuuriteadetega, haaras ERRi ja Tallinna Ülikooli koostöös korraldatava meediakonverentsi “Väiksena Hiiglaste Seas” reklaamklipp koheselt tähelepanu.

Esinejate line up oli piisavalt veenev üritusele kiiruga registreeruma ning olime kindlad, et saame teadmisi ja kogemusi, mida kooli õppekava meile ei paku. Esitasime direktorile ettepaneku saata meid koha peale Toila Gümnaasiumi delegatsioonina. Võib öelda, et läbirääkimised edenesid hästi.
22. novembril sõitsid kaks Toila kooli abiturienti hommikupoolikuks bussiga Tallinnasse, sest hiliste ärkajatena jäid nad rongist maha. Kahepäevane üritus pakkus mitmeid huvitavaid loenguid külalistelt erinevatest riikidest üle maailma, kuid mõni neist avas tõepoolest meie silmad.
Guido Nispen Hollandist, kes selgitas lähemalt audiovisuaalsektori olemust ning rõhutas osapoolte koostöö tähtsust. Euroopa rahvarohkeima riigi Saksamaa meediamaastiku tutvustas meile lähemalt Merit Kopli, kes on Eesti kultuurinõunik Saksamaal. Bosse Lindquist, Rootsi dokumentalist, paljastas ühe staarkirurgi, Paolo Macchiarini kapist luukered kui ilmnes, et viimase meditsiinilised võtted tegelikult patsiente tapsid. Kindlasti soovitame igaühel ka ise selle skandaali kohta järele uurida, sest protsess on siiamaani täielikult lahti rullumata. Eesti kõrgeima eelarvega seriaali tootmise motiividest ning finantseerimisest rääkis meile Paul Aguraiuja, seriaali “Pank” produtsent.
Kuid “vaieldamatult” jäi ürituse rosinaks Hans H. Luige (Ekspress Grupi omanik), Mati Kaalepi (Kultuuriministeeriumi audiovisuaalnõunik), Erik Roose (ERR juhatuse esimees) ning Andres Jõesaare (ürituse moderaator) debatt kolme osapoole: riigi, erameedia ja avalik õigusliku meedia esindajate vahel. Publikule pakkus diskussioon korraliku kõhutäie naeru, sest alatasa triivis mikker Luige kätte, kelle naljakad ning kohati vastuolulised sõnavõtud Jõesaarele ei meeldinud. Siiski jõudsid osapooled lõpuks ühele meelele, näiteks millistes valdkondades nad koostööd alustada võiksid.
Üritusel hulga ajakirjanike ning mõne tudengi seas tundsime end kui tõelised kollanokad, kuid oleme veendunud, et aeg-ajalt paari koolipäeva arvelt silmaringi avardavale konverentsile minna on väga lahe ja tulevikku silmas pidades kindlasti kasulik otsus.


Toila Gümnaasiumi abituriendid
Rait Mattias Salvan ja Mirko Lepparu

1 comment:

  1. Are you blacklisted? Struggling to get a personal loan? Has your application been DECLINED due to Low Credit Score? Over COMMITTED? Affordability? But you know you can afford this loan. Loans Approved in 4hours, you can email us at opploansllc@gmail.com

    Names:
    Occupation:
    Loan Amount Needed:
    Loan Duration:
    Your Country:
    Mobile NO:
    Purpose Of Loan:
    Email Address:
    monthly income:
    Sex:
    Age:

    Opportunity Financial, LLC

    ReplyDelete