Monday, February 18, 2019

Raamatukogu ei ole ainult raamatute kodu


Alates 1. jaanuarist on neli Toila vallas asuvat raamatukogu viidud ühtse juhtimise alla ja on moodustatud Toila Vallaraamatukogu koos haruraamatukogudega (Voka, Kohtla-Nõmme ja Saka).

Meie heade lugejate, raamatukogude kasutajate jaoks ei muutu seoses sellega midagi. Kõik raamatukogud jätkavad oma tegevusi endistest ruumides ja endistviisi. Küll on raamatukogu kasutamine muutunud mugavamaks Kohtla-Nõmme elanikele, kes saavad nüüd raamatukogu külastada uutes ruumides ja kogu päeva jooksul. Kohtla-Nõmme raamatukogu on alates 1. jaanuarist avatud E,T, N, R 10.00-17.00, K 11.00-18.00.

Kui vaadata korraks tagasi möödunud aastale, siis näitab statistika, et 15% Toila valla elanikest olid möödunud aastal meie raamatukogude kasutajad. Kes käis raamatuid või perioodikat koju laenutamas, kes kohapeal lugemas, kes külastas mõnda raamatukogu üritust või näitust või osales mõnes õpitoas. Raamatukogud pakuvad erinevaid võimalusi ja on andnud märgatava panuse valla kultuuriellu – raamatukogudes või raamatukogude poolt on möödunud aastal korraldatud üle viiekümne erineva ürituse, õpitoa, raamatukogutunni ja näituse, millest on osa saanud ligi 700 inimest.

Lisaks põhitegevustele ja kultuurielu korraldamisele on üheks raamatukogude ülesandeks ka laste lugemisharjumuse kujundamine. Selles osas toob uus aasta uue ja põneva projekti.
Nimelt on Voka, Kohtla-Nõmme ja Toila raamatukogud koos 26 raamatukoguga üle Eesti liitunud laste lugemisprogramm nimega „LUGEMISISU“.
Lugemisprogrammi eesmärgiks on innustada kuni 10 aastaseid lapsi raamatuid lugema, andes lugemisele juurde mängulise lisategevuse. Lapsed saavad valida „Rampsu raamatukogust“ väärt uudiskirjanduse seast endale lugemiseks meelepäraseid raamatuid. „Rampsu raamatukogu” on eraldi selleks programmiks valminud põnev raamaturiiul. Meie vallas on see küll ainult Voka raamatukogus, aga ega riiuli puudumine vähenda lugemisisu ja -võimalusi.
Läbiloetud raamatud pannakse lugemispassi kirja ja täidetakse nende kohta ülesanded. Lugemispassi ülesanded on loomingulised ja innustavad lapsi oma lugemiskogemust jagama. Lugemisaasta lõpus premeeritakse kõiki lugemispassi täitnud lapsi lugemisdiplomiga.
Lugemisprogrammis osalevad klassid ja lasteaiarühmad ja saavad registreeruda raamatukogu teematundidesse, kus mängitakse lugemismänge või õpitakse tähelepanu pöörama raamatuillustratsioonidele.
Ootame kõiki õpetajaid ja lapsi aktiivselt kaasa lööma. Andke oma soovidest teada teile lähimasse raamatukogusse ja lepime sobiva aja kokku. Usun, et lugemisisukaid lapsi meil jätkub.
Kohtumiseni raamatukogus!


Lea Rand
Toila Vallaraamatukogu direktor


1 comment:

  1. Are you blacklisted? Struggling to get a personal loan? Has your application been DECLINED due to Low Credit Score? Over COMMITTED? Affordability? But you know you can afford this loan. Loans Approved in 4hours, you can email us at opploansllc@gmail.com

    Names:
    Occupation:
    Loan Amount Needed:
    Loan Duration:
    Your Country:
    Mobile NO:
    Purpose Of Loan:
    Email Address:
    monthly income:
    Sex:
    Age:

    Opportunity Financial, LLC

    ReplyDelete