Wednesday, June 3, 2020

Head kooliteed!



Viis aastat on üheskoos mängitud.
Palju naerdud ja muidugi õpitud.
Vahel harva ka kurbusest nutetud …..
Oleme õnnelikud, et meie rühmas on viis toredat poissi ja üheksa vahvat tüdrukut. Õpetajatena on meie ülesandeks olnud hoida, aga ka äratada õpihuvi igas lapses. Luua neile võimalusi, mis kutsuvad ise otsima, avastama, uurima, kogema ja õpitut rakendama. Koos veedetud aastate jooksul oleme püüdnud toetada laste loomupärast uudishimu ja algatusi. Oleme püüdnud toetada nende avastamissoovi ja ettevõtlikust. Et kasvades täituksid laste soovid. Meie tänastel tüdrukutel ja poistel on unistused suureks saades saada; loomaarstiks, meikariks, liikumistreeneriks, muusikuks, laevakapteniks, müüjaks, politseinikuks.
Oleme viibinud ja õppinud looduses. Teinud koostööprojekte Voka raamatukoguga. Külastanud erinevaid etendusi nii lasteaias kui ka Jõhvis. Kontserdimaja etendusele sõitsime liinibussiga, mis oli mõnele lapsele esmakordne kogemus. On tehtud veel palju muudki huvitavat.
Sügisel uurisime laste käest, mis oleksid need teadmised või tegevused, mida and sooviksid veel omandada või üheskoos teha. Ehk tunned ära enda soovi! “Kirjutama ja lugema õppida”, “Tahan targaks saada”, “Tahan kella tunda”, “Erinevaid katseid teha”, “Keemiat tahan osata”, “Matemaatikat tahan osata”, “Päris roboteid tahan teha”. Enamus nendest teadmistest ongi praegu omandatud. Enamus soovegi täitunud. Lapsed teavad aga ka seda, et koolis peavad nad samuti tublisti õppima.
Lapsed on kasvanud suuremaks, sirgunud pikemaks. Nad on tera-tera haaval tarkust kogunud. Praegune aastaaeg on eriline, sest sellel on mitu nägu. Tavaliselt on maikuus lasteaed saginat täis. Eriti elevil on koolilapsed, sest tulemas on lõpupidu. Sellel aastal on kõik, vähemalt õpetajatele hoopis teisiti. Lasteaias on olnud üpris vaikne. Isegi lõpupidu on sellel aastal teistmoodi korraldatud.


Täname teid, Rohelised Naksid! Tee, mida me koos käisime, oli tore! See oli värvikirev. Sel teel oli nii päikest, kui vihma. Soovime, et oma rada edasi minnes hoiaksite ikka üksteist. Üheskoos on julgem uutele seiklustele vastu minna.
Aitäh teile, pisikesed targad inimesed, koosoldud aja eest!

Ilusat kooliteed!
Roheliste Nakside rühmaõpetajad Mariet Aps ja Maire Lehismets



No comments:

Post a Comment