Wednesday, June 3, 2020

ÜLESKUTSE KÕIGILE IDAVIRULASTELE: KUTSUGEM SÕPRU JA TUTTAVAID SUVEKS IDA-VIRUMAALE KÜLLA!




Ida-Viru Turismiklaster kutsub kõiki idavirumaalasi ühinema küllakutsumise talgutega „Koos Ida-Virus“. Talgute käigus võtaks iga elanik sellel suvel vabatahtlikult endale ülesande kutsuda külalisi mujalt Eestist Ida-Virumaale. Lisaks toredatele kohtumistele aitavad kohalikud taastuda kodukandi majandusel ning ühtlasi võidavad talgutele registreerijad suuremaid ja väiksemaid üllatusi turismiklastri partneritelt.

Talgud „Koos Ida-Virus“ kutsub inimesi sel suvel pärast eriolukorra lõppu üles endale sõpru, sugulasi ja tuttavaid üle Eesti külla kutsuma. Ikka selleks, et tunda rõõmu kohtumistest ja ühtlasi turgutada kodukandi ettevõtluse taastumist. Kõigi küllakutsumise talgutel osalejate vahel, kes ennast talgulehel www.idaviru.ee/koosidavirus registreerivad, loositakse välja suuremaid ja väiksemaid üllatusi, selgitas turismiklastri koordinaator Kadri Jalonen. Registreerimine avati 28. maist.

Ennekõike oodatakse liituma kodukoha patrioote
Kadri Jaloneni sõnul usutakse klastris, et just sellest, kas kohalikud inimesed oskavad näha Ida-Virumaa ilu ja rikkust, on kodukoha üle uhked ja tahavad panustada isiklikult, sõltub kriisijärgselt kogu maakonna arengus väga palju. „Nn. partioote, kes on juba uhked meie piirkonna mitmekesisuse üle, just neid kutsumegi kaasa endile külalisi kutsuma. Oleme koos külalislahked, veedame sõprade-sugulastega toreda suve. Lisaboonusena suudame niimoodi koos taastada maakonnas ka töökohad ja käivitada ettevõtluse.“
Kui Ida-Virumaal elab 136 000 inimest, siis Jalonen loodab, et vähemalt pooled neist võiks kampaaniaga liituda. „Kes vähegi tunneb ennast kodukoha patrioodina ja tahab midagi teha kõigi heaks- just teda me talgutele ootamegi.“

Kuidas kutsuda
Idavirumaalastel, kes tahavad küllakutsumise talgutel osaleda, on mitu võimalust. Igaüks saab valida endale sobiva.
Kõige lihtsam on oma sõpradele-sugulaste kirjutada, helistada.
Teine variant on talgutele registreeruda ning kasutada ilusaid eelkujundatud kutseid ja osaleda loosimises. Registreeruda saab alates 28.maist aadressil www.idaviru.ee/koosidavirus.
Kes veebilehele minna ei soovi, saab registreeruda ka telefonil 33 70 568. „Registreerimine pole kohustuslik, kuid loosiauhindu saame pakkuda vaid neile, kes endast teada annavad,“ märkis Jalonen.
Kui registreerute ja nimi kirjas, pakub klaster küllakutsumiseks eelkujundatud kutseid, mida saab arvutisse laadida veebiaadressilt www.idaviru.ee/koosidavirus. „ See talgute käigus küllakutsuminevõiks ideaalis näha välja veidi konkreetsem kui lihtsalt möödaminnes teejoomisele kutsumine. Kutsume talgulisi üles saatma e-kirju, teksti- ja /või pildisõnumeid, mitte vaid helistama. Kutsumise lihtsustamiseks oleme loonud mitmed erinevate sõnumitega kujundatud ilusad kutsed, mida on lihtne ise levitada. Näiteks: Lähme kalale! Lähme sauna! Lähme randa!“
Idaviru Turismiklastrisse kuuluvad maakonna omavalitsused ning enamus aktiivseid missioonitundega turismitegijaid- majutuse, toidu ja aktiivse puhkuse pakkujaid. Nemad on omakorda kampaaniat toetamas eripakkumiste ja soodustustega, mille kohta leiab detailsemat info www.idaviru.ee/koosidavirus.





Tegevust toetab Rahandusministeerium maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest.
Lisainfo kampaania kohta: Kadri Jalonen, kadri.jalonen@ivek.ee, tel: 5174236
Kutsed ja registreerimine: https://idaviru.ee/







No comments:

Post a Comment