Monday, April 8, 2019

Kuue aastaga 24 medalit, lisaks 2 olümpiavõitu



Eesti eriolümpialased naasid märtsikuus Abu Dhabis toimunud maailmamängudelt koju tagasi 29 medaliga.
Teiste hulgas oli ka Toila valla noor Anastassia Pissareva, kes võitis 100 m jooksus kuld- ja 200 m jooksus hõbemedali. Kokku oli Eesti delegatsiooni medalisaak maailmamängudelt 9 kulda, 14 hõbedat ja 6 pronksi.

Anastassia on peagi kaheksateist aastaseks saav noorsportlane, kes elab Kohtla-Nõmme lastekodus, kuid igapäevaliselt õpib Porkuni koolis. Ta on spordiga tegelenud tänaseks juba 6 aastat ning ette on näidata suur hulk medaleid, kuid Dubaist võidetud on kõige kirkamad.

Kohtume Anastassiaga Kohtla-Nõmmel. Ta võtab meid vastu nägu naerul ning nagu alati sooja kallistustega. Tema toas on lisaks maailmamängudelt võidetud medalitele ka suur hulk väiksematelt võistlustelt saadud medaleid. Lugesime need ühiselt kokku ja saime 24. Kuue aastaga 24 medalit, lisaks kaks olümpiavõitu. See on päris uhke tulemus!

Anastassia ütleb enda kohta, et ta on tüdruk, kellele meeldib sporti teha. Sport, see tähendab head enesetunnet ja pingutust. Võidud Dubaist teevad Anastassiale väga rõõmu, lausa nii suurt rõõmu, et naeratust näolt on pikaks ajaks keeruline ära saada.

Emotsioonid Araabia Ühendriikidest on ülevad ning Anastassia meenutab saadud kogemust suure õhina ja põnevusega. Ta kinnitab, et võistlusele minnes oli tema eesmärk võita.

Anastassia nautis juba sõitu. „Mulle väga meeldis lennukiga lennata, sõitsime Dubaisse 6 tundi. Olen ennegi lennukiga sõitnud, siis läksime Poola”. Muidugi peab tooma välja ka väga toreda meeskonna, kellega koos Eestist Dubaisse mindi.

Mis oli Dubais teistmoodi kui Eestis?
Anastassiale meenusid kõigepealt kiired autod. „Seal oli nii palju autosid ja need sõitsid väga kiiresti. Oluliselt kiiremini kui Eestis. Dubais oli ka väga palav ilm. Kahjuks randa meid ei lubatud, aga basseinis saime küll ujuda, seal oli väga soe vesi”. Lisaks märkas Anastassia Dubais ka inimesi ning nende riietust. „Inimesed olid teistmoodi riides. Neil olid pikad, valged riided ning isegi pea oli peidus, ainult silmad paistsid. Nad olid vist abielus. Ma ütlesin oma sõbrannale, et nad näevad välja nagu tondid. Ma kartsin neid veidi”.

Neiu räägib põnevusega ka sellest, kuidas nad käisid kaamelite võistlust vaatamas. Inimesed kõik seisid, vaatasid ja filmisid seda. Dubais külastati ka lilleaeda, kus oli rohkelt erinevaid lilli ning uhked lillekujud. Näiteks oli seal üks suur lennuk, mis oli üleni lilledega kaetud. Oli võimalik saada ka uusi maitseelamusi, kuna seal pakuti rohkelt põnevaid toite. Anastassia toob välja, et seal oli krevette, vähke, kuid tema neid ei proovinud. „Ma ei proovinud, sest mulle need ei meeldi. Ma sõin ikka kartulit. Ma ei tahtnud midagi uut proovida”.

Tulevikust rääkides ütleb Anastassia, et ta tahab kindlasti spordiga edasi tegeleda ning minna ka edaspidi võistlustele. Küsimusele, kas ta sooviks minna ka järgmistele olümpiamängudele, tuleb vastus kiirelt ja õhinaga: „Tahan minna järgmistele olümpiamängudele, mulle väga meeldis seal”. Teistele noortele sportlastele ütleks ta kindlasti, et nad on tublid. Sportlast on oluline tunnustada ja kiita. Ka Anastassial on ümber palju inimesi, kes teda tunnustavad, toetavad ja kiidavad. „Mind kiidavad õpetajad ning minu inimesed siin lastekodus,” võib neiu rõõmu tunda.

Oleme ääretult uhked, et Toila vallas on selline edasipüüdlik ja eesmärgikindel noorsportlane. Soovime talle palju edu ja tuult tiibadesse uute väljakutsete vallutamisel. Toila vald premeeris Anastassiat 100 eurose sporditarvete poe kinkekaardiga.

Anastassiaga käis kohtumas ja juttu rääkimas
Kerda Eiert









No comments:

Post a Comment