Tuesday, April 2, 2019

Eriline kammermuusika pärastlõuna Brahmsi loominguga



13. aprillil esinevad Kukruse Polaarmõisas särav viiuldaja Sigrid Kuulmann ja pianist Ralf Taal. Ettekandele tulevad saksa suurkuju Johannes Brahmsi viiulisonaadid.

Tunniajane kammermuusika kontsert on suurepärane võimalus tutvuda saksa päritolu Johannes Brahmsi kammerloominguga. „Brahmsi loomingu tippu kuuluvat kolme viiulisonaati kuuleb tsüklina koos haruharva,“ selgitab viiuldaja Sigrid Kuulmann Polaarmõisas toimuva kammermuusika kontserdi erilisust. Kõik kolm sonaati on tehniliselt keerukad ja nõuavad mängijatelt loomingulist küpsust. „Võimalik, et seda sellepärast, et sonaadid on pühendatud nimekale ungari viiulivirtuoosile Joseph Joachim, kellega Brahmsi sidus aastatepikkune sõprus,” selgitab Kuulmann.

Noorema põlve viiuldaja Sigrid Kuulmanni viiulimängu on tunnustatud paljudel konkurssidel, näiteks rahvusvahelisel Heino Elleri nimelisel viiuldajate konkursil. Eriliselt on tähelepanu äratanud tema Tubina, Lutoslawski, Berio ja Bizet’ interpretatsioonid ning ta on teinud koostöö selliste dirigentidega nagu Neeme Järvi, Andres Mustonen, Andrei Tšistjakov, Gregory Rose ja Nicholas Smith.

Ralf Taal on soleerinud paljude Eesti orkestrite ees ning teinud koostööd Anu Tali, Eri Klasi, Paavo Järvi, Olari Eltsi, Tõnu Kaljuste ja mitmete teiste nimekate dirigentidega. Ta on andnud ohtralt soolokontserte, kus on esmajoones kõlanud Schuberti, Beethoveni ja Chopini looming. Taal on hinnatud ansamblimuusik ning esinenud näiteks koos Mati Palmi, Ain Angeri, Pille Lille, Indrek Vau ja paljude teistega.
Tunniajane kammermuusikakontsert Kukruse Polaarmõsias toimub 13. aprillil kell 16.00. Piletid hinnaga 8 ja 5 € saadaval Piletilevis, Piletimaailmas ja tund enne kontserdi algust kohapeal.





No comments:

Post a Comment